Sinu liigeste tervis

liigeste tervis ja rรคni

Inimese liigeste seisundist sรตltub suurel mรครคral tema elu kvaliteet. Kerge ja valuvaba liikumine on kindlasti รผks osa eluรตnnest, sellest saab kindlasti paremini aru see, kes juba kannatab mingi liigesehรคda kรคes.

Liigese ehitus on tรคiuslik, loodus on kรตigele mรตelnud. Mis on siis lahti, et keskeas ja isegi nooremad inimesed kaebavad pรตlve-, puusa- vรตi seljavalu รผle?

Liigesed on luude รผhinemiskohad, millel on ennekรตike liikumisfunktsioon. Liiges koosneb kรตhrega kaetud LIIGESEPINDADEST, mis omavahel kujult รผhilduvad. Hermeetiliselt liigestuvate kรตhrega kaetud luude otsi รผmbritseb LIIGESEKAPSEL ehk liigesekihn, millel on 2 kihti โ€“ mรตlemal on tรคhtis รผlesanne tรคita. Vรคlimine tugev kiht รผhendab ja fikseerib luid, sisemine on รตhuke, sile, lรคikiv veresoonte- ja nรคrviderikas kollakasroosa kile, mis imendab liigesevรตiet. Kurrud ja paunad kiles suurendavad mรครคrdeainet eritavat  pinda. Liigesevรตiet sisaldavat liigeseotste ja liigesekapsli poolt piiratud kitsast ruumi nimetatakse liigeseรตรตneks. Liigesepinnad on tihedas kokkupuutes, isegi sellises suures ja keerulise ehitusega liigeses nagu seda on pรตlveliiges on vaid 2-3 ml vรตiet.

Liigesevรตie

Liigesevรตie on kollakas, lรคbipaistev, veniv ja limajas vedelik, mis sarnaselt mรครคrdeรตlile niisutades liigespindu vรคhendab nende vahelist hรตรตrdumist.

ERITI Tร„HTIS on teada, et erinevalt teistest kudedest ei sisalda liigesekรตhred veresooni ja nad toituvadki liigesevรตidest. Liigesekulumus ongi ennekรตike kรตhrede puuduliku toitumise tagajรคrg. Liigesekรตhr peab olema vetruv ja koormuste muutudes peab ta saama veidi oma kuju muuta, samas vรตib olla erinevates liigestes ja ka sama liigese eri osades kรตhrekiht erineva paksusega, alajรคsemetel tรคnu suuremale survele paksem. Fรผรผsilise koormuse vรคhenedes inimese liigesekรตhred รตhenevad, nende tugevus ja elastsus kahaneb ka siis kui toidus ei ole piisavalt vajalike toitaineid. Teatavasti kรตhrede kvaliteet vรคheneb ka inimese vananedes.

Meie liigestel on n.รถ. sรตbrad ja vaenlased. Vaenlaseks on  vรคheliikuv eluviis, suur kehakaal, rohked traumad, vale ja รผhekรผlgne toitumine. Kogu tugi-liikumisaparaadi sรตbraks on mรตรตdukas eakohane liikumine ja tervislikud eluviisid, ka selline toit, mis annab meie luudele kรตhredele kรตik vajalikud ehitusained.

Osartten kapslid liigestele glรผkoosamiin

NAHRINI toodetest on liigeste kรตige parem sรตber OsArTen – toidulisand rรคnihappe ja rohehuulise rannakarbi ekstraktiga
OS
 โ€“ luu(ld)
ART โ€“ articulatio liiges(ld)
TEN โ€“ tendo kรตรตlus, side (ld)

Os-Ar-Ten on ka meie klientide รผks kรตige lemmikumaid tooteid!

Kรตige sitkemad ja elastsemad taimeriigis on kรตrrelised ja bambus, taimevarte pรตletamisel saadud tuhk sisaldab suures osas rรคni. Kui kaltsium annab kudedele kรตvaduse, siis rรคni teeb nad elastseks ja painduvaks. Tuultest ja tormidest rรคsitud bambus tรตuseb alati รผles oma loomulikku asendisse. Loodus pakatab rรคnist, kuid see puudub peaaegu tรคielikult meie โ€žpuhastatudโ€œ ja โ€žparandatudโ€œ toiduainetest. Kรตige rohkem on rรคnihapet bambuse koore sisemises osas, aga seda on kogu taimes. Hiinas on bambusest tehtud preparaadid kasutusel kehale kasuliku vedeliku (lima) tekitajana nii liigestesse veresoone seintele kui soolestikule. Rรคni ongi element, mis mรครคrab kรตigi elastsete struktuuride: kรตรตluste, sidemete, kรตhrede, veresoonte (koos klappidega) ehituse ja talitluse. 

“Os-Art-Ten kapslid aitavad mind vรคga palju. Valu pรตlvedes on peaaegu kadunud. Suurepรคrane toode, kasutan igapรคevaselt. Olen seda ka teistele soovitanud.”

Kai

Luutiheduse vรคhenemine – osteoporoos

Osteoporoosi 4 erinevat staadiumit

Pรคrast 40. eluaastat hakkavad luud oma tihedust kaotama ja nende kaal vรคheneb ligi 15%. On kindlaks tehtud, et iga kolmas naine ja iga seitsmes mees pรตevad osteoporoosi. Osteoporoos areneb aeglaselt ja mรคrkamatult 10โ€“20 aasta jooksul.

Varem tรคheldasid inimesed luude haprust umbes 50 aasta vanuses. Tรคnapรคeval vaevab see probleem juba paljusid 18-aastaseid. Pรตhjused on siin lihtsad: รผlekaal ja vรคhene liikumine, liigestele langev suur koormus, millest hakkab arenema artroos.

Kahjustatud on ka kรตhrkude: esiteks รผlekaalulisuse, teiseks aga organismi mineraalainete ja mikroelementide vaeguse, sealhulgas rรคnivaeguse tรตttu.

Nimetatud ebasoovitavate nรคhtustega vรตitlemiseks on loodus varustanud meid mitmete kasulike ainetega, millest รผks on rikkalikult taimset rรคnihapet (77%) sisaldav bambus.

Soovid olla paindlik nagu panda? Tarbi rรคni!

Vรตta korraks oma kiirest pรคevast hetk ja lihtsalt mรตtle pandadele. Nendele toredatele must-valge kirjudele karudele, kes puude otsas ronivad ja sealt vahepeal kogemata ka alla prantsatavad. Vรตi just vastupidi, รผlimalt elegantse kรคpaliigutusega end teisele oksale vinnavad. 

Pandakarud ongi loomariigis tuntud oma erakordse painduvuse ja osavuse poolest. Nad on tรตelised paindlikkuse virtuoosid ja teevad seda justkui veatult. See suurepรคrane paindlikkus tuleneb nende toitumisest, mis koosneb peamiselt bambusevรตrsetest. Bambusevรตrsed aga on rikkad rรคni poolest ning just see element mรคngib imelise liikuvuse tagamisel olulist rolli.

painduvad liigesed

Rรคni kasulikkus liigestele ja organismile

Rรคni on mineraal, mis ning mรคngib olulist rolli luude, kรตhrkoe, sidekoe ja hammaste tervise seisukohalt. Rรคni aitab kaasa luukoe moodustumisele ja tugevdamisele ning parandab kรตhrede elastsust.

Pรตneva tรตsiasjana vรตib vรคlja tuua, et rรคni olulisus luudele on suhteliselt hiljutine avastus. Esimesed uuringud selle kohta, kuidas rรคni luude tervist mรตjutada vรตib, pรคrinevad 1970. aastatest. 

Juba siis leiti, et rรคni aitab kaasa luude mineraalainete ladestumisele ja luukoe struktuuri tugevdamisele. Veel on rรคnil ka pรตletikuvastased omadused, mis vรตivad aidata leevendada luudega seotud haiguste, nagu osteoporoos, sรผmptomeid.1

Luid hapraks ja kergesti murduvateks muutev osteoporoos mรตjutab peamiselt kรผll vanemaealisi inimesi, kuid รผlimalt oluline on seda seisundit ennetada juba nooremas eas. Ennetamine hรตlmab tervislikku eluviisi, piisava kaltsiumi ja D-vitamiini tarbimist, regulaarset kehalist aktiivsust ja loomulikult ka rรคni tarvitamist. 

“Pรตlveliiges on kulunud ja teeb valu, vรตtan OsArtTen iga pรคev ja saan valuta elada.”

Saima

Ole ka paindlik

liigeste tervis

Nii polegi universaalse ja rikkalike omadustega rรคni puhul sugugi imestada, et see tagab pandakarudele รผlima mobiilsuse ning tรคieliku painduvuse. Lisaks on rรคnil oluline roll sidekoe, sealhulgas kรตรตluste ja sidemete elastsuse tagamisel ning see vรตib aidata kaasa ka naha, juuste ja kรผรผnte tervisele.2

Kuid rรคni ei tee head ainult nendele maailmakuulsatele toredatele mรตmmikutele. Juba eelmises lรตigus teemaks olnud ja algselt loomadele tehtud uuringuid laiendati hiljem inimestele ning avastati, et rรคni mรคngib olulist rolli luude mineraaltiheduse ja tugevuse sรคilitamisel. 

Tรคnaseks on selge, et rรคni on inimeste jaoks  oluline, sest aitab kaasa keha paindlikkusele ja liikuvusele. Kuigi inimesed ei tarbi tavaliselt bambusevรตrseid, leidub rรคni mitmetes toitudes nagu tรคisteratooted ning erinevad kรถรถgi- ja puuviljad.

รœks lihtsamaid viise rรคni tarbimiseks ongi lรคbi mitmekesise toitumise, mis hรตlmab erinevaid rรคni-rikastatud toite. Tรคisteratooted, kartul ja kaalikas on head allikad rรคni saamiseks. Samuti on head valikud rohelised kรถรถgiviljad nagu avokaado, sibul ja maasikad

Lisaks vรตib kaaluda rรคnirikaste toidulisandite vรตtmist, et tagada optimaalne rรคni tarbimine.

Rรคni on mikroelement, mida leidub looduses piisavalt suurtes kogustes, ent mis puudub praktiliselt tรคiesti nn kaasaegses toidusedelis sisalduvates denatureeritud toiduainetes.

รœks olulisemaid meie organismi koosseisu kuuluvaid mikroelemente. Rรคnivaeguse korral ei omasta organism 104 elemendist 76-t vรตi omastab neid valesti.

Kui kaltsium on organismi tahkete kudede ehitusmaterjal, siis rรคni on element, mis mรครคrab paindlike struktuuride (kรตรตluste, veresoonte ja seedetrakti seinte, sisesekretsiooninรครคrmete, kรตhrede, liigeste sรผnoviaalvedeliku, veenide tagasivooluklappide ja sรผdame-veresoonkonna klappide) ehituse. Rรคni on vajalik kรตigi nende struktuuride normaalseks moodustamiseks ja talitluseks.

“Os-Art-Teni plen tarbinud 10 a. mรตjus hรคsti liigese valudele. See aasta loobusin jaanuari kuus nende tarbimisest. Mรคrtsis algasid valud ja pidev valuvaigistite tarbimine. Mais hakkasin tarbima ja valud kadusid 10 pรคeva pรคrast.

Andro

Rรคnipuuduse sรผmptomid

Rรคnipuuduse korral asendab kaltsium kui kรตige aktiivsem element rรคni kรตigis paindlikes struktuurides, mis muutuvad tรคnu kaltsiumi omadustele jรคigaks. Just nii tekib ateroskleroos, soolestiku atoonia, osteokondroos, polรผartriit, artroos, sรผdameklappide lubjastumine, neeru-, sapi-, eesnรครคrme- ja kรตhunรครคrmekivid jne.

Veresoonte seinte vรคhene rรคnisisaldus toob endaga kaasa nende hapruse ja on รผhe enamlevinud haiguse โ€“ ateroskleroosi โ€“ pรตhjuseks.

Rรคnidefitsiidi korral tekivad sellised probleemid, nagu dรผsbakterioos, osteomalaatsia, koliit, gastriit, haavandid, polรผรผbid, divertikuloos, osteokondroos, radikuliit, polรผartriit, sรผdame-veresoonkonna haigused (ateroskleroos, insult, infarkt), eesnรครคrme-, maksa-, neeru- ja kรตhunรครคrmekivid, endometrioos, kliimaksiaegsed kuumahood, mastopaatia, nahahaigused (psoriaas), immuunpuudulikkus.

Rรคni:

  • Oluline hammaste moodustumisel, tugevate luude, liigeste vahelise kรตhre vitaalsuse, tugevate sรตrme- ja varbakรผรผnte ning tervete juuste jaoks
  • Tรคhtis krooniliste seljavaludega vรตitlemisel
  • Stimuleerib ainevahetust ja teatud hormoonide tootmist
  • Vajalik nahas ja sidekoes sisalduva kollageeni sรผnteesiks
  • Aitab aeglustada sidekoe ja kรตhre vananemisprotsesse
  • Kaitseb liigeseid elastsuse kaotuse eest
  • Aitab taastada hรคvinud kรตhre
  • Omab remineraliseerivat toimet ja hoiab seetรตttu รคra menopausijรคrgse suurenenud demineraliseerumise
  • Aitab vรตidelda osteoporoosi vastu (koostoimes kaltsiumi ja fรผtohormoonidega)
  • Vรตitleb รผlemรครคrase higistamise vastu
  • Pรตletikuvastane (liigeste pรตletikud)
  • Rรคnidioksiid mรคngib olulist osa sidekoes
  • Rรคnidioksiid aitab tugevdada ja sรคilitada terveid juukseid, nahka ja kรผรผsi

Ka sinus peitub panda

Tuleb vรคlja, et รผks tรตsine panda vรตib peituda meis igaรผhes. Tarvis on vaid rรคni, seda maagilist mineraali, millega needsamad karud nii sina-peal on. Tugevad luud, elastne sidekude ja terved liigesed on olulised, et vรคhendada vรตimalike vigastuste ohtu.

Rohehuulne rannakarp

Rohehuulse rannakarbi ekstrakt on vรคga tรตhus reumaatiliste liigesepรตletike ja artrooside leevendaja. Ekstrakti koostisesse kuuluvad ka kรตigile tuntud liigesetoetajad glรผkoosamiinid, mis tagavad liigesevedeliku viskoossuse ja vรคhendavad seelรคbi liigespindade traumade tekke tรตenรคosust. 

Rรคni ja rohehuuline rannakarp (koos selles sisalduva glรผkoosamiiniga) on kasulik kรตigile, kellel on probleeme liigeste kuivusega ja valulikkusega. Kindlasti vajavad neid kรตik liigesepรตletiku ja artroosi diagnoosiga inimesed. Lisaks on need kasulikud ka sportlastele vรคhendamaks liigeste elastsete kudede rebendeid suurtel koormustel.

Kasutanud Os-Art-Ten kapsleid juba 2-3 aastat vahedega ning ainus toode, mis leevendab liigestevahelist pรตletikku ning seelรคbi ka valu. Ei ole tรคheldanud รผhtegi kรตrvalmรตju ega ebamugavust kasutamisel. Kindlasti jรคtkan kuuridega. Super toode!

Anu

Kasutatud allikad:

  1. https://www.science.org/doi/10.1126/science.167.3916.279 
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2658806/