Kurkum võib leevendada põlve-artriiti

NY Times kirjutab, et kurkumi ekstrakt leevendab valu, kangust ja parandab liigese liikuvust põlve-artriidi käes kannatavatel inimestel.

Kurkum tuleb ingveri perekonda kuuluva taime, Curcuma longa, juurest ja sisaldab keemilist ühendit kurkumiini, mida on juba ammusest ajast kasutatud traditsionaalses Hiina ja India meditsiinis.

12-nädalases randomiseeritud, topelt-pimedas, platseebo-kontrollitud katses lasid teadlased 70 sümptomaatilise põlve-artriidiga inimesel võtta päevas kaks kapslit Curcuma longa ekstrakti või kaks kapslit väliselt indentset platseebot.

Uuring ajakirjas The Annals of Internal Medicine, mõõtis põlve valu ja funktsioneerimist koos perioodiliste külastustega kliinikusse ja iseseisvalt ankeete täites. Kasutades M.R.I. skanneeringuid uurisid teadlased liigse vedeliku olemasolu sünovioaalõõnes, mida seostatakse liigesepaistetuse, -kanguse ja -valuga.

Teadlased avastasid, et kangus, valu ja füüsiline funktsioon kõik paranesid tunduvalt inimestel, kes võtsid kurkumi ekstrakti, võrreldes nendega, kes tarvitasid platseebot. Samas ei olnud kummalgi grupil erinevusi M.R.I. skanneeringuga mõõdetavast liigsest vedelikust sünoviaalõõnes ja ei olnud ka erinevusi põlveliigese kõhre struktuuris.

Uuringu juhtiv teadlane Benny Antony, vanemuurija University of Tasmania ülikoolist tunnistas, et tegemist on lühikest aega kestva ja väikese uuringuga ja toime valu vastu oli keskpärane.

Siiski, ütles ta, et “arvestades praeguste farmakoloogiliste teraapiate limiteeritud toimega osteoartriidi vastu, keskpärane toime on ikkagi abistav ja kurkumil ei paista olevat ka ühtegi kõrvalmõju.

Kurkumi ekstrakt leevendas valu, kangust ja liigese funktsioneerimist neil, kes kannatasid põlve osteoartriidi käes.

Originaalartikkel: https://www.nytimes.com/2020/09/14/well/live/turmeric-may-ease-knee-arthritis.html

Meie kurkumi toidulisand on eriti efektiivne, teaduslike uuringute järgi kuni 40x parema imendumisega võrreldes teiste kurkumi toidulisanditega.

Vaata e-poest.

Parim kurkumi toidulisand