Kuidas anda panus keskkonnateadlikusse tarbimisse

Nahrini üks põhiväärtuseid on koostöö loodusega. Et meie inimestena saaksime kasu looduse väest oma tervise ja ilu heaks ning samas anda parim, et oma ümbritsevale keskkonnale mitte kahju teha. Et meie ilus elu, värske õhk ja väekad taimed oleksid meie ümber veel kaua-kaua.

Nahrini tehas on juba ammu süsinikneutraalne, kasutame oma tehase katusel olevaid 1500m2 alal olevaid päikesepaneele, mis toodavad aastas umbes 270 000kW energiat, puudujääva energia saame hüdroenergiast ja maasoojuspumbast ja soojustagastusest.

Kasutame võimalikult lihtsaid ja minimaalseid pakendeid, et vähendada asjatu prügi tekkimist ja lihtsustada ümbertöötlust.

Hoolitseme, et kõik meie toodetes kasutavad taimed on kasvatatud ja majandatud jätkusuutlikult, loodussõbralikult ning ausalt inimeste ja keskkonna suhtes.

Kasuta meie tooteid ja istuta metsa!

Telli www.nahrin.ee tooteid ja istuta puid

Alates 2022 kevadest liitusime programmiga www.makeitneutral.com, mis võimaldab tarbijatel ja ettevõtjatel vähendada oma ökoloogilist jalajälge, lisades oma tellimusele väikese lisatasu, mille eest istutatakse puid.

Kui tellid meie e-poest www.nahrin.ee, siis ostu vormistamisel saad valida, kas soovid panustada puude isutamisse 1,65% oma tellimuse summast (maksimaalselt 0,75€). Ehk kui tellid meilt näiteks 30€ eest, saad tellimusele lisada juurde 0,50€ või kui tellid rohkem kui 46€ eest, siis lisandub 0,75€. Täpselt sama summa lisame meie omaltpoolt igale metsapositiivsele tellimusele juurde.

Nii on võimalik igaühel vähendada oma jalajälge, tarbida teadlikumalt ning panustada Eesti metsade arengusse ning helgemasse tulevikku.

Kõik makeitneutrali poolt istutatud puud on ostetud sertifitseeritud partneritelt ja neid saab kasutada uue metsa istutamiseks. Istutamine toimub 1-2 korda aastas varakevadel peale lume sulamist ja sügisel.

Makeitneutral

Kogu süsteemi hallatakse plokiahela tehnoloogia abil, mis tähendab, et kõik istututatud puud on kirjas avalikus plokiahelas (andmekogus), Nahrini klientide istutatud puudel on täpne asukoht ning neid saab ise vaatama minna.

Puu istutatakse tellija asukohariiki. Puud lähevad meie olemasolevatele makeitneutral forestry maadele, ise nimetame neid makeitneutrali kaitsealadeks, kus hooldatakse ja hoitakse metsa 80 aastat. Meie eesmärk ei ole palki toota. Me istutame metsakooslusi mitte majandusmetsi ning ühel hetkel, kui tõesti metsas tuleb hooldusraiet teha, siis puitu väärindatakse maksimaalselt loodusele kasulikult. Väga oluline on ka see, et loomad, linnud, putukad jmt metsa elama tuleks ja me seda ära ei hävitaks – et tekiks elukooslus. Esimene istutamine leiab aset aprillis 2022 ja kõik puud pannakse maha hetkel Eestisse. Meie koostööpartneriks on selles vallas Baltikumi suurim kasvataja ja istutaja Forestplanter ning kaks teist ettevõtet ja makeitneutralile on hetkel broneeritud 4,7 miljonit puud selleks kevadeks. Koostöös nendega on meil ka tütarettevõtte tehtud, et tagada kindlustunne firma protsessides.

Makeitneutral
Aita istutada puid

Nahrini toodete edu üle maailma on tulnud tänu looduses leiduvatele väekatele ja tarkadele lahendustele meie tervise ja ilu heaks. Anname oma parima, et omaltpoolt kõike seda maksimaalselt toetada, et ka tulevastel põlvedel oleks võimalus nautida kaunist keskkonda ning saada tuge looduse jõust.

Aitäh, et aitad koos meiega puid istutada!

Nahrin loodussõbralik