Läbivalt hea enesetunne ja tervis koos Šveitsis toodetud Nahrini kosmeetikatoodetega.

Eriti tõhusad kehahooldustooted: juukse- ja näohooldusest jalahoolduseni.
 
Kõik Nahrini kosmeetikatooted on arendatud saavutamaks ideaalset tasakaalu erinevate looduslike ja taimsete koostisainete vahel. 
 
Nahrini premium kategooria kosmeetika hooldab efektiivselt sinu nahka. Tooted sisaldavad rahvameditsiinist tuntud taimseid kombinatsioone ja on garanteeritult õrnad ka tundlikule nahale
 
Kooskõlas Nahrini filosoofiaga on kosmeetikatooted valmistatud nii naturaalselt kui võimalik. Väldime teadlikult kahjulike koostisosi.
 
Vaata tooteid e-poest:

Meie kosmeetikatooted on looduslähedased

  • eriti tõhusad taimsed koostisosad
  • nahasõbralik

Kõrge kvaliteediga toorainednaturaalne looduskosmeetika

  • enamik meie varustajatest töötavad orgaanilisi või biodünaamilisi põhimõtteid järgides
  • looduslikud koostisosad, parimad õlid ja kõrge kvaliteediga taimeekstraktid
  • kõik koostisosad on pärit maailma parimatest kasvupiirkondadest ja võimalusel Alpidest

Ülimalt nahasõbralik

  • Meie tooted läbivad põhjaliku ja range kvaliteedikontrollinaturaalne looduskosmeetikanaturaalne looduskosmeetika
  • Tagame oma toodete müüdavuse ja nahasõbralikkuse kliinilise ning dermatoloogilise testimisega

Šveitsi kvaliteet

  • Arendus ja tootmine toimub meie Šveitsi laborites
  • Šveitsi kvaliteet – algsest ideest valmistooteni

naturaalne looduskosmeetikanaturaalne looduskosmeetikanaturaalne looduskosmeetika

 

 

 

 

 

Lihtsad pakendid

  • Keskkonna huvides oleme loobunud uhketest pakenditest

naturaalne looduskosmeetika

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Keskkonnakaitse

naturaalne looduskosmeetika

  • CO2-vaba tootmishoone
  • päikesepaneelid sooja vee jaoks ja soojuspumbad energia taastamiseks
  • hoolikas ressursikasutus ja keskkonnasõbralikud tootmismeetodid
 

naturaalne looduskosmeetika

Radioaktiivse kiirguse vaba

  • Nii toormaterjalid kui lõpptooted on radioaktiivse kiirguse vabad

Geneetiliselt muundamata! 

  • Meie tooted ei ole geneetiliselt muundatud

 

Nahrini naturaalne looduskosmeetika ei sisalda …

Muskuse polütsüklilised ühendeid

  • need ühendid on odavad sünteetilised aseained haruldastele ja seetõttu kallitele muskushirve feromoonidele
  • muskuseühendeid kasutatakse paljudes parfüümides, s.t samuti kosmeetikas
Ei ole ohutu, sest:
  • püsivad kaua
  • ladestuvad keskkonnas ning samuti inimeste ja loomade rasvkoes
  • loomkatsed on näidanud maksakahjustuse märke
  • loomkatsetega on leitud, et see on kantserogeenne ja mutageenne
INCI (Kosmeetikatoodete koostisainete rahvusvaheline nomenklatuur. Loe lähemalt siit.)
  • Neid ei märgita pakendile ja seetõttu ei ole neid võimalik sealt tuvastada

Formaldehüüde/ Formaldehüüde eraldavaid aineid

  • formaldehüüd (metanaal) on säilitusaine
  • seda keskkonda saastavat ainet saab toota väga väikeste kuludega
  • kasutatakse paljudes kosmeetikatoodetes, sealhulgas päikesekaitsekreemides, šampoonides ja ripsmetuššides
  • seda võib kosmeetikatoodetes jätkuvalt kasutada kuni 0,2 protsendi ulatuses, aga see tuleb pakendile märkida

Ei ole ohutu, sest:

  • tugev allergeen
  • ärritab limaskestasid ja silmi
  • põhjustab naha vananemist
  • loomkatsed on tõestanud kantserogeensust

INCI:

  • Formaldehüüdi eraldava ained on samuti tervisele kahjulikud. Neid tuntakse erinevate nimede all, näiteks bensüülhemiformaal-(2-bromo-2-nitropropaan-1,3-diool), imidasolidinüüluurea või 3-dioksaandiasolidinüül

Parabeene

  • kasutatakse kosmeetikas peamiselt säilitusainena
  • metüül- ja etüülparabeenid on eriti sagedased deodorantides, šampoonides ja huulepulkades

Mõned parabeenid on ohtlikud, sest:

  • ladestuvad kehas
  • hormonaalse mõju kahtlus, s.t need käituvad kehas nagu hormoonid, sageli östrogeeni sarnaselt,  ja on seega eriti ohtlikud lootele, väikestele lastele ja puberteedieas noortele
  • eeldatakse, et on seotud erinevate haiguste ja sümptomitega nagu viljatus, diabeet, varajane puberteet ja hormonaalsed vähitüübid, näiteks rinna-, munandi- ja eesnäärmevähk

INCI:

  • märgitud tootele kui metüül-, etüül-, propüül-, butüül- või bensüülparabeen
  • metagiin, propagiin, parahüdroksübensoaat või PHB on samuti sagedased sünonüümid

Orgaanilisi halogeeniühendeid

  • loetakse säilitusainete hulka
  • olemas on nii looduslikult avalduvad orgaanilised halogeeniühendid kui ka sünteetiliselt toodetud halogeeniühendid

Ei ole ohutu, sest:

  • paljud nendest on tugevad allergeenid
  • mõni neist võib olla kantserogeenne
  • peaaegu kõik halogeeniühendid ladestuvad keskkonnas

INCI:

  • mõnda neist võib leida INCI määratlustest eesliidete bromo-, iodo- või kromo- all
  • ometi on palju teisi orgaanilisi halogeeniühendeid, mida tarbijatel ei ole nii lihtne tuvastada
  • sealhulgas triklosaan, mis on agressiivne bakteritsiid

Triklosaani

  • keemiline aine
  • sellel on antimikroobne mõju ja see kuulub orgaaniliste halogeeniühendite hulka
  • kasutatakse säilitusainena paljudes tavalistes hambapastades, deodorantides, jalahooldustoodetes ja aknevastastes toodetes

Ei ole ohutu, sest:

  • soodustab bakterite vastupanumehhanismide arengut, mis võib olulise ravi muuta ebatõhusaks
  • võib olla saastunud mürgiste dioksiinidega
  • imendub läbi naha ja seda on leitud isegi rinnapiimast
  • ei ladestu mitte ainult inimkehas, vaid ka keskkonnas, näiteks veekogudes ja kalades

INCI

  • Triklosaan

PEG-e ⁄ PEG-ide tuletisi

  • PEG-id (polüetüleenglükoolid)
  • PEG-e ja nende tuletisi kasutatakse emulgaatoritena, et võimaldada õli ja vee segunemist
  • kasutatakse ka puhastava pindaktiivse aine või sideaine või lahustina
  • leidub paljudes tavalistes kreemides, šampoonides, hambapastades ja juukselakkides

Ei ole ohutu, sest:

  • teeb naha kahjulike ainete suhtes vastuvõtlikumaks ja võib sisaldada kantserogeenseid aineid

INCI:

  • delle tunnuseks on sõna “PEG” või tähed “eth” koos numbrikombinatsiooniga
  • teised määratlused on polüglükool, polüsorbaat või kopolüool

Silikooni

  • keemialaboritest pärit täissünteetiline aine
  • toodetakse keskkonda mürgiseid klooritud süsivesinikke kasutades
  • kasutatakse sageli “pehmendajana” igapäevases kosmeetikatööstuses, näiteks šampoonides, palsamites või kreemides, sest silikoon muudab naha ühtlaseks ja siledaks

 Ei ole ohutu, sest:

  • silikoon ei ole biolagunev
  • kui seda korduvkasutada, moodustab silikoon nahale või juustele märgatava kihi, mis poorid sulgeb
  • raskendab toitainete vahetust - nahk ja juuksed ei saa enam korralikult “hingata”
  • võib ladestuda maksas, neerudes ja lümfisõlmedes

INCI:

  • Silikooni kõige sagedasemad sünonüümid on dimetikoonid, metikoonid või polüsiloksaanid

Erand: BB-kreem, päikesekaitsekreem.

Parafiini

  • tavakosmeetikas väga sagedane aine
  • mineraalõlitoode, mis saadakse nafta destilleerimisel
  • odav ja lihtne käidelda
  • kasutatakse emulsioonides baasrasvana, on vahane, süttiv, lõhnatu ja maitsetu,, mittemürgine ja vetthülgav
  • rääkides odavusest: üks kilo parafiini maksab umbes üks euro. Näiteks sertifitseeritud orgaanilisest kasvatusest pärit mandliõli, mida kasutatakse looduslikus kosmeetikas, maksab 20 eurot kilo

 Ei ole ohutu, sest:

  • keha jaoks võõras aine: seda ei saa ei ümbertöödelda ega käidelda
  • sellel ei ole konditsioneerivat mõju: see lihtsalt lebab “surnult” nahal
  • arvatakse, et see ladestub kehas, sest see aine ei ole biolagunev

INCI:

  • Parafiin (INCI ka paraffinum liquidum)

Ftalaate

  • loodud pehmendajateks
  • ei kasutata mitte ainult põrandamaterjalides, dušikardinates ja kaitsekinnastes, vaid ka kreemides, küünelakkides ja deodorantides
  • jätavad nahale ja juustele kileja kaitsekihi

Ei ole ohutu, sest:

  • võivad olla homonaalsed mõjud
  • räägitakse, et osad selle ühendid avaldavad mõju sperma kvaliteedile
  • Harvardi ülikooli teadlased on leidnud seose nende ainete uriinis esinemise ja DNA-häirete vahel

INCI:

  • INCI terminoloogias kasutatakse kombinatsioonides määratlust “ftalaadid”

Mikroplaste

  • Paljud kosmeetikatooted (nt dušigeelid, koorivad kreemid või hambapastad) sisaldavad väikseid plastikuosakesi (mikroplaste)
  • Mikroplaste saab toota tööstuslikult suurtes kogustes, need on “puhtad” ja kulutõhusad

Ei ole ohutu, sest:

  • Plastid ei lahustu vees. Kui need sisenevad veeloomade, näiteks kalade ja rannakarpide seedesüsteemi, võivad osakesed põhjustada haigusi, näiteks põletikke või hormonaalhäireid, mis omakorda avaldab kahjulikku mõju kogu toiduahelale
  • Arvatakse, et plastid leiavad oma tee toidu sisse ka õhu kaudu
  • Nende mõjust inimesele teatakse väga vähe

INCI

  • Näiteks polüetüleen (PE), polüpropüleen (PP), polüetüleentereftalaat (PET), polümetüülmetakrülaat (PMMA), nailon