Kartuliomlett murulaugukastmega

kartuliomlett murulaugukastmega

Mida vaja:

Mida teha:

Keeda või auruta koorimata kartulid. Lase jahtuda, kuid koori, kui kartulid veel veidi soojad. Pressi kausis pudrunuiaga kartul pudruks. Sega hoolikalt kokku piim, koor, muna ja munavalged. Kata kartulisegu õrnalt jahuga ning sega kokku. Seejärel lisa munamass ning sega hoolikalt ja maitsesta Nahrini meresoola ja sidrunipipra ning muskaatpähkliga. Segu peaks tulema poolvedel.

Eelsoojenda ahi 100kraadini ja soojenda seal suur taldrik. Kuumuta praepann ja lisa kuumale pannile veidi võid ja 1 lusikatäis jahu ja sega. Kalla peale omletisegu ning pruunista keskmisel kuumusel kuni ääred on kergelt pruunikad ja pinnale kerkivad mullid. Pööra omletti ja küpseta veel umbes 1 minut. Seejärel pane omlett ahjus olevale taldrikule sooja ning valmista järgmine. Aseta iga ahju pandud omleti vahele küpsetuspaber, et nad kokku ei kleepuks ja hoia neid seal soojas niikaua kuni kõik omletid on valmis.

Murulaugukastmeks sega kokku crème fraîche, jogurt, Nahrini meresoola ja ürtidega maitseaine, cayenne pipar ning hakitud murulauk.

Serveerimiseks aseta natukene kastet omletile ning keera lahtiselt rulli. Serveeri ülejäänud kaste kausis kõrvale. Kartuliomlett sobib hästi ka rikkaliku rohelise salati kõrvale.

Kogus: 4-le inimesele. 2-le inimesele vähenda koostisosasid poole võrral ja kasuta kahte tervet muna.