Kartuliomlett murulaugukastmega

kartuliomlett murulaugukastmega

Mida vaja:

Mida teha:

Keeda vรตi auruta koorimata kartulid. Lase jahtuda, kuid koori, kui kartulid veel veidi soojad. Pressi kausis pudrunuiaga kartul pudruks. Sega hoolikalt kokku piim, koor, muna ja munavalged. Kata kartulisegu รตrnalt jahuga ning sega kokku. Seejรคrel lisa munamass ning sega hoolikalt ja maitsesta Nahrini meresoola ja sidrunipipra ning muskaatpรคhkliga. Segu peaks tulema poolvedel.

Eelsoojenda ahi 100kraadini ja soojenda seal suur taldrik. Kuumuta praepann ja lisa kuumale pannile veidi vรตid ja 1 lusikatรคis jahu ja sega. Kalla peale omletisegu ning pruunista keskmisel kuumusel kuni รครคred on kergelt pruunikad ja pinnale kerkivad mullid. Pรถรถra omletti ja kรผpseta veel umbes 1 minut. Seejรคrel pane omlett ahjus olevale taldrikule sooja ning valmista jรคrgmine. Aseta iga ahju pandud omleti vahele kรผpsetuspaber, et nad kokku ei kleepuks ja hoia neid seal soojas niikaua kuni kรตik omletid on valmis.

Murulaugukastmeks sega kokku crรจme fraรฎche, jogurt, Nahrini meresoola ja รผrtidega maitseaine, cayenne pipar ning hakitud murulauk.

Serveerimiseks aseta natukene kastet omletile ning keera lahtiselt rulli. Serveeri รผlejรครคnud kaste kausis kรตrvale. Kartuliomlett sobib hรคsti ka rikkaliku rohelise salati kรตrvale.

Kogus: 4-le inimesele. 2-le inimesele vรคhenda koostisosasid poole vรตrral ja kasuta kahte tervet muna.