Baklažaan jogurti ja feta dipikastmega

Mida vaja:

Baklažaan jogurti ja feta dipiga
  • 2 x baklažaan
  • Nahrini meresool ürtidega
  • 4 supilusikatäit oliiviõli
  • natukene värskelt jahvatatud musta pipart
  • 1 x sidrun
  • 150g feta juustu
  • 180g maitsestamata jogurtit
  • 1 supilusikatäis pähkliõli
  • natukene värsket koriandrit
  • natukene värsket peterselli

Ettevalmistus

Lõika baklažaan 3 x 3cm kuubikuteks. Aseta sõelale, soola julgelt Nahrini Meresoolaga ja lase 15 minutit seista. Loputa põgustalt baklažaan külma veega ja kuivata köögipaberiga. Sega baklažaan kausis koos oliiviõliga ja musta pipraga. Seejärel aseta tükid küpsetuspaberiga kaetud panniplaadile ja küpseta eelsoojendatud ahjus 180kraadi juures keskmisel kõrgusel umbes 35minutit. Samal ajal riivi peenelt sidrunikoor ja pigista sidrunimahl. Lisa sidruni koor ja mahl, feta juust, jogurt ja pähkliõli kõrgesse topsi ja blenderda saumikseriga püreeks. Maitsesta soola ja pipraga.

Haki peeneks koriander ja petersell ning lisa jogurtikastmesse. Serveeri baklažaan kausis või taldrikul ja aseta kaste eraldi kõrvale.

Retsept sobib 4-le inimesele. 2 inimese jaoks vähenda koguseid poole võrra.