Allahindlus!

Kingitus mehele, oomega-3, Q10 ja magneesium

(5 arvustust)

3 toidulisandi komplekt. Ideaalne kingitus meestele! Oomega 3 on tugeva tervise ja südame alustala, Q10 varustab rakke energiaga ja toetab südame tööd ning magneesium toetab lihaste ning närvisüsteemi tööd.

Oomega 3 koos seleeniga parandavad südame-veresoonkonna tööd, aitavad vähendada kolesterooli ning tugevdavad immuunsüsteemi.  Omega 3 annab elujõudu ja stimuleerib immuunsüsteemi. Nahrini oomega-3 toidulisandi päevane annus sisaldab suurt, 470mg väärtuslike EPA/DHA rasvhappeid!

Magneesiumi kompleks on toidulisand 3 erineva magneesiumi vormi ja merivetikatega, mis parandavad keskendumisvõimet, und, toetavad närvisüsteemi ja vähendab lihaskrampe.

Q10 toetab südame tööd, varustab rakke energiaga ja kaitseb enneaegse vananemise eest.

Komplekt on 15% soodsam kui tooteid tavahinnaga eraldi ostes.

Algne hind oli: 85.00 €.Current price is: 72.25 €.


gluteenivaba

laktoosivaba

unsplash image Tasuta transport üle 50€ tellimusel

Logi sisse ja saa igalt ostult 5% ostusummast tagasi!

Laos

KELLELE?

  • Üldjuhul kõik üle 25 aasta vanused inimesed probleeme ennetava abinõuna ‒ sobiv ka lastele optimaalse toidulisandina
  • Eelkõige inimesed, kelle toitumiskava sisaldab liiga vähe oomega-3-rasvhappeid, näiteks vähe rasvast kala
  • Geneetilise eelsoodumusega inimesed (südame-veresoonkonna probleemid)
  • Inimesed, kel juba on südame-veresoonkonna probleemid
  • Inimestele, kel mure liigestega


Meie kalaõli on sõltumatute laborite poolest testitud ja on ülipuhas. Lisaks on meie kalaõli pandud spetsiaalsetesse kapslitesse, mis kaitsevad õli päikesevalguse ja rääsumise eest. Tavalisel, vedelal kujul kalaõlil, on tunduvalt suurem rääsumise ja õli kvaliteedi halvenemise oht.

Lisaks aitab seleen kehast välja viia elavhõbedat ja kaadmiumi, mis teeb meie Oomega-3 toidulisandi veelgi efektiivsemaks ja ohutumaks.

Allpool sõltumatu labori test jääkainete sisalduse kohta meie kasutatavas kalaõlis.

NimetusÜhikKogus
Dioksiinid ja furaanidng/kg WHOTEQmax 1,0
Dioksiinilaadsed PCB'dng/kg WHOTEQmax 0,5
Dioksiinid, furaanide ja dioksiinilaadsete PCB'de summang/kg WHOTEQmax 1,5
PCB'd (209 analoogid)μg/kgmax 0,005
Benso(a)püreenμg/kgmax 1,0
PAH4 summaμg/kgmax 2,0
Arseen (As)mg/kgmax 0,1
Kaadmium (Cd)mg/kgmax 0,002
Plii (Pb)mg/kgmax 0,003
Elavhõbe (Hg)mg/kgmax 0,002
Pestitsiididmg/kgmax 0,01

Oomega-3 ja oomega-6 rasvhapped kuuluvad asendamatute rasvhapete hulka. Inimese keha ei ole võimeline neid asendamatuid rasvhappeid ise tootma, mistõttu neid tuleb toiduga manustada. Enamikule inimestele tähendab see omega-3 rasvhapete puudust.

Olulisimad oomega-3 rühma kuuluvad rasvahapped on:

  • alfa-linoleenhape ehk ω3α (ALA, alpha-linolenic acid)
  • eikosapentaeenhape (EPA, eicosapentaenoic acid)
  • dokosaheksaeenhape (DHA, docosahexaenoic acid)

 

Seetõttu on lisaks oomega-6 rasvhapetele oluline tarbida oomega-3 rasvhappeid. Neid tuleks võtta suhtes 5:1, mitte tänapäeval paljude inimeste puhul levinud suhtele 10:1 või isegi 25:1, mis ei ole kehale kaugeltki kasulik. Rasedate naiste puhul eeldatakse, et suurem omega-3-rasvhapete tarbitav kogus ja parem omega-6- ja omega-3 rasvhapete suhe on seotud laste ülekaalulisuse ilmnemise väiksema riskiga.

Tasakaalustamata oomega-6 ja oomega-3 rasvhapete tarbimine võib viia nahal ilmnevate muutuste, kasvuhäirete ja immuunsüsteemi nõrgenemiseni!

Teadlased on ühel arvamusel, et läänemaailma tööstusriikides tarbitakse liiga vähe omega-3-rasvhappeid, mis võib viia paljude haiguste ilmnemiseni. Oomega-3 rasvhapete ööpäevane soovitatav tarbimiskogus on 0,6‒1g! Ometi tarbivad inimesed sellest kogusest vaid 15%!

Miks teatud südame-veresoonkonna haigused ei ilmnenud eskimote, jaapanlaste, vahemereäärsete ja Skandinaavia rannikualadel elavate rahvaste seas kuni nad ei olnud veel hakanud toituma nagu läänemaailma tööstusriikide inimesed? Kuna nad sõid valdavalt kala, mis sisaldab suures koguses väärtuslikke omega-3 rasvhappeid.

Oomega-3-rasvhapped kaitsevad organismi liigse rasva söömisega seotud riskide eest. Külmadest veekogudest pärinevas rasvases kalas leidub rikkalikus koguses EPAd ja DHAd. Selliste kalade hulka kuuluvad lõhe, paltus, heeringas, makrell, anšoovis ja sardiin.

Neis kalaliikides on omega-3-rasvhappeid ligikaudu seitse korda rohkem kui omega-6 rasvhappeid. Teised rasvased kalad, nagu tuunikala, sisaldavad üsna palju omega-3-rasvhappeid, kuid neis võib samas olla ka suures koguses raskemetalle ja kahjulikke aineid. Seega on oluline osta omega-3 toidulisandeid usaldusväärsetelt tootjatelt, kes on tootmisprotsessi käigus võimalikud raskemetallid eemaldanud!

Nahrin kasutab kalaõlikapslites kõige hinnalisematest kaladest (peamiselt tuunikala, millele järgneb lõhe-, makrelli- ja heeringaõli) saadud õlide kooslust. See segu on eriti rikas omega-3 rasvhapete EPA ja DHA poolest (mida omistatakse peamiselt tuunikalale), mistõttu sobib see ideaalselt paljude südamehaiguste ennetamiseks. See vähendab vere kolesteroolisisaldust ja parandab märkimisväärselt verevoolu omadusi.

Oomega-3 rasvhapetega kalaõli tugevdab immuunsüsteemi ja parandab elujõulisust. Lisaks reguleerivad nad rasvade ainevahetust ning alandavad arteriaalset vererõhku. Oomega-3 rasvhapped parandavad pea- ja seljaaju, silmade ja südame funktsioone ning hoiavad ära südameprobleeme. Lisaks on oomega-3 rasvhapped ka allergiavastased.

Kalaõli sisaldab asendamatuid omega-3 rasvhappeid EPA ja DHA, mis, manustatuna vähemalt 250 mg ööpäevas, tagavad normaalse südamefunktsiooni.

  • See on EFSA (European Food Safety Authority) poolt ametlikult kinnitatud!


Nahrini oomega-3 rasvhappekapslite ööpäevane manustamiskogus sisaldab kokku 470 mg EPA/DHA rasvhappeid.

NB! Oomega 3 kalaõli toidulisandi puhul on äärmiselt tähtis, et õli oleks puhastatud raskemetallidest ja tuleks kindlast allikast, muidu võib õli võtmine teha rohkem kahju kui kasu. Nahrini Oomega 3 toidulisand valmib Šveitsis Nahrin AG poolt range kvaliteedikontrolli all.

Seleen on mineraalaine ning antioksüdant, mis kaitseb keha rakke vabade radikaalide eest.

Samuti organiseerib seleen immuunsüsteemi tööd ning selle kogusest sinu kehas oleneb see, kas haigestud viirushaigustesse ning kui raskelt need läbi põed.  Seleeni esmane funktsioon organismis on kaasatus antioksüdantsetesse süsteemidesse ja kilpnäärme hormoonide ainevahetusse. Samuti aitab seleen organismist valjutada raskemetalle nagu plii, elavhõbe ning plaatina. Samuti on tõestatud, et inimestel, kelle vere seleenitase on kõrge, esineb südamehaigusi 60% vähem kui neil, kelle vere seleenitase on madal.

Kuna seleeni leidub Eesti mullas väga vähesel määral, on  enamik meist seleenivaeguses. Aastatel 2006- 2008 Eestis läbi viidud seleeniuuringute põhjal on Eesti elanike veres seleeni keskmiselt 65 mikrogrammi liitri kohta. Vajalikuks peetakse aga 80–120 mikrogrammi liitri kohta. Seleeni vähesuse sümptomiteks võivad olla sagedased nakkushaigused, kõõm, nägemisvõime vähenemine, lihaste valulisus ja nõrkus ning isegi isutus. Seleeni defitsiiti võimendavad suitsetamine, alkohol, ning liigne rafineeritud toitainete-, gaseeritud jookide- ja kondiitritoodete tarbimine.

Headeks seleeni allikateks on õllepärm, mereannid, tailiha, piimaproduktid ning muidugi kõigi tervislike lemmikud: sibul ja küüslauk. Lisaks saadakse seleeni parapähklitest, päevalilleseemnetest, Kreeka pähklitest ning muust taimsest toidust, mis on kasvanud seleenirikkal pinnasel.

Koostisosad: Kalaõli 66% (Vaikne ookean, India ookean, Põhja-Atland, Must meri), kapsli materjal (želatiin, niiskusesäilitaja: glütseriin, vesi, värvus: raudoksiidid ja -hüdroksiidid), paksendaja: ränidioksiid, Dunaliella vetika ekstrakt (Dunaliella salina, sisaldab beetakaroteeni), naatriumseleniit.

TOIMEAINED

KALAÕLI (TUUNIKALA, LÕHE, MAKRELL, HEERINGAS)  
  • rikkalikus koguses oomega-3-rasvhappeid, EPAd ja DHAd
  • ennetab südame-veresoonkonna probleeme
  • oomega 3 rasvhapped toetavad tervet südant
  • parandab verevoolu omadusi
  • ergutab vereringet
  • vähendab trombotsüütide agregatsiooni
  • küllastunud rasvhapete asendamine polüküllastumata rasvhapetega toidus on kasulik vere üldkolesterooli ja LDL-kolesterooli tasemele
  • oomega 3 ja 6 toetavad kognitiivset/aju funktsiooni
  • oomega-3 EPA ja DHA aitavad säilitada terveid liigeseid
  • raseduse ajal vajab keha rohkem oomega-3 rasvhappeid
  • oomega-3 rasvhapped on kasvu ja arengu jaoks olulised
  • oomega-3 rasvhapped on dieedi/toitumise oluline osa
  • looduslikud oomega-3 rasvhapped aitavad hallata põletikuvastaseid reaktsioone
  • oomega-3 EPA ja DHA toetavad normaalset emotsionaalset heaolu
  • omega-3 rasvhapped kaitsevad nahka UV-kahjustuste eest ja hoiavad nahka tervena
  • oomega-3 rasvhappeid on vaja rakkude ehitusmaterjalina
  • oomega-3 rasvhapped mõjutavad nägemist
  • oomega-3 rasvhapped mõjutavad naha seisundit
  • oomega-3 rasvhapetel on mõju vererõhule ja närvisüsteemi aktiivsuse reguleerimisele
  • kalaõlid / kalast saadud oomega-3 õlid / EPA ja DHA võivad aidata kontrollida / reguleerida vere lipiide profiili (kolesterool)
  • pika ahelaga oomega 3 rasvhapete rikas dieet hoiab arterid tervena


DUNALIELLA VETIKAS (DUNALIENNA ALGAE)

  • karotenoididerikas mikrovetikas
  • toodab enesekaitseks suures koguses beetakaroteeni
  • tõhus vabade radikaalide siduja
  • looduslik beetakaroteen imendub seedekulgla kaudu verre, misjärel seda hoiustatakse naha ja rasvkoe vahel
  • tugevdab immuunsüsteemi
  • piisav kogus karotinoide võib vähendada rakkude, rakutuumade ja rakumembraanide kahjustusi


NAATRIUMSELENIIT

  • püüab vabasid radikaale
  • kaitseb vananemisvastaste protsesside eest
  • kaitseb rakke pärilikkusosakeste hävimise eest
  • võimendab A-, C-, E-vitamiin mõju
  • kaitseb LDL-kolesterooli oksüdeerumise ja ladestumise eest veresoontes
  • kaitseb südant, eriti koostöös A-, C- ja E-vitamiiniga
  • põletikuvastane
  • võitleb raskemetallide nagu elavhõbeda ja kaadiumi vastu
  • seleen aitab kaasa normaalsele spermatogeneesile – kasulik meestele!
  • seleen on kasulik eesnäärme tervisele
  • seleen aitab hoida juukseid normaalsena
  • seleen aitab hoida küüsi normaalsena
  • seleen aitab kaasa immuunsüsteemi normaalsele talitlusele
  • seleen aitab kaasa kilpnäärme normaalsele talitlusele
  • seleen aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest
  • seleen toetab aju paremat tööd
  • seleen on vajalik normaalseks südame-veresoonkonna talitluseks
  • seleen on oluline aktiivse kilpnäärmehormooni tootmiseks [ja/või] kilpnäärme tervislikuks toimimiseks


MANUSTAMINE

Võtke 2 kapslit päevas koos klaasitäie veega, soovitatavalt enne toidukordi (hommikuti ja õhtuti). Toodet võib kasutada kuurina (2‒3 kuuri aastas), kuid kalaõlikapsleid võib võtta ka pidevalt.

Koostisosad: kalaõli, kapsli materjal (želatiin, niisutajana glütserool, värvainena raudoksiid), ränioksiid, dunaliella vetika kontsentraat naturaalsete karotenoididega (naturaalne beetakaroteen 2mg, mis vastab A-vitamiini kogusele 333mikrogrammi (42%)*), seleen 55μg.

Toimeainete sisaldusPäevase koguse 2 kapsli korral
Polüküllastumata oomega-3 rasvhappeid700mg
-millest DHA rasvhappeid190mg
-millest EPA rasvhappeid280mg
Kokku DHA/EPA rasvhappeid470mg
Naturaalne beetakaroteen2mg
-mis vastab A-vitamiini kogusele333μg, 42%*
Seleen55μg

*%NRV- % päevasest võrdluskogusest täiskasvanutel

Kogus: 100tk.

Tootja: Nahrin AG, Šveits. Maaletooja: Swiss Nahrin Estonia OÜ.

Mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida kuivas, lastele kättesaamatus kohas. Mitte ületada päevast soovituslikku tarbimise kogust. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili.

Omega 3 toidulisand eraldi e-poes.


 

KOENSÜÜM Q10 TOIDULISAND

Koensüüm Q10 on vitamiinile sarnane aine, mida keha on võimeline ise tootma.

Inimkeha on võimeline vaid siis ideaalselt toimima, kui sellesse on varutud piisavalt energiat.

Selleks, et ammutada koensüümi Q10 igapäevaselt vajalikku kogust vaid tavatoidust, tuleks meil süüa näiteks 1,7kg kanaliha või 4,5kg brokolit! Toiduainetest leiame koensüümi Q10 peamiselt kalast ja lihast ning teatud köögiviljadest.

Nii nagu hüdroelektrijaam muundab jõevee läbi turbiinide elektrienergiaks, muudetakse igas keharakus toidust saadud energia kehaenergiaks. Q10 mängib siin turbiini rolli.

Paljud uuringud on tõestanud, et koensüümi Q10 kontsentratsioon kehas väheneb aastate jooksul, mistõttu teadlased on hakanud seda ainet eraldama tubakataimelehtedest ja seda toidulisandina kasutama.

KELLELE KASULIK?

  • Üldjuhul üle 40 aasta vanused inimesed
  • Psühholoogilise stressi (ametialased või perekondlikud põhjused) all kannatavad inimesed
  • Inimesed, kes tegelevad palju spordiga või kellel on raske füüsiline töö ‒ juba noores vanuses (kuna vajavad tunduvalt rohkem energiat)
  • Juba noores vanuses suitsetajad (neil on ilmtingimata vaja palju antioksüdante)
  • Südameprobleemidega inimesed
  • Inimesed, kes kannatavad kõrge kolesteroolitaseme all
  • Päriliku südame-veresoonkonnaprobleemidega inimesed

 

Koensüüm Q10 ehk nooruse eliksiir on kõikide elutalitlusprotsesside katalüsaatoriks. Koosmõjus vitamiinidega annab koensüüm Q10 regeneratsiooni jaoks vajalikku energiat ning kiirendab kollageeni taastootmist ja aeglustab naha vananemisprotsessi.

Koensüüm Q10 on oluline ensüüm südames, maksas, neerudes jt. elutähtsates organites küllaldase energiataseme tagamiseks ning vabade hapnikuradikaalide likvideerimiseks.

Organismis sünteesitava koensüüm Q10 tase saavutab maksimumi 21. eluaastaks ning hakkab siis langema, põhjustades väsimustunnet ja energiapuudust.

Koensüüm Q10 aitab looduslikul moel taastada organismi energiavarud väsimuse korral.

Kuna üks koensüümi Q10 peamistest eesmärkidest on südame kaitsmine, on Nahrin toote väljaarendamisel sellesse lisanud ka viinamarjades ja punases veinis sisalduvaid koostisosi, millel on:

  • Tugevdav mõju veenidele ja arteritele
  • Hoiab ära neis arteriosklerootiliste trombide tekke
  • Tänu selle koostisele on tegemist ainulaadse ja väga tõhusa tootega
  • Lisaks kaitsevad vitamiinid organismi oksüdeerumisprotsessi eest

 

TOIMEAINED

KOENSÜÜM Q10

  • Koensüüm Q10 (CoQ10) on rasvlahustuv ühend, mida keha toodab loomulikult. Q10 tootmine kehas väheneb vanusega.
  • Koensüümi Q10’t leidub toitudes nagu rasvased kalad (näiteks lõhe ja tuunikala), loomaliha elundid (süda, maks, neerud), täisteratooted, pähklid ja seemned.


VIINAMARJAEKSTRAKT / PUNASE VEINI PULBER / VIINAPUU LEHED

  • Suur polüfenoolide sisaldus
  • Suur flavonoidide sisaldus
  • Laiendab veresooni
  • Suur antotsüaanide sisaldus
  • Põletikuvastane
  • Parandab sidekoe elastsust ja tugevdab seda
  • Tugevdab veene
  • Kaitseb nahka enneaegse vananemise eest
  • Punase veini polüfenoolid aitavad kaasa veresoonte funktsioonidele, mis aitavad kaasa tervele südame-veresoonkonnale
  • Punase veini polüfenoolid aitavad kaitsta vabade radikaalide põhjustatud rakkude oksüdatsiooni eest
  • Punase veini polüfenoolid aitavad kaasa heale LDL-kolesterooli tasemele
  • Aitab vähendada tselluliiti ja toetab salenemist
  • Punase viinamarjapuu lehed aitavad kaasa heale verevoolule jalgades ning nad võivad vähendada väsinud ja raskete säärte tunnet
  • Punase viinamarjapuu lehti on kasutatud traditsiooniliselt naha kapillaaride funktsiooni toetamiseks ning see aitab säilitada terveid jalgade-veenide funktsioone ning vähendab raskete jalgade sündroomi


E-VITAMIIN

E-vitamiin on kehas kõige olulisem rakukaitsevitamiin; see püüab kinni radikaalid, mis võivad rünnata keharakke. E-vitamiini toodavad eranditult taimed ja seda leidub peamiselt rasvarikastes toodetes, nagu taimeõlid (rapsiseemneõli, päevalilleõli, sojaõli), pähklid ja avokaadod. Tänu oma oksüdatiivsele toimele kasutatakse E-vitamiini toiduainetööstuses antioksüdandina, et stabiliseerida rasvu ja kaitsta neid rääsumise eest.

  • E-vitamiin aitab kaitsta rakke oksüdatiivse stressi eest


KOOSTISOSAD
: hüdroksüpropüülmetüültselluloos (glaseeriaine, kapsli materjal), viinamarjakoore ekstrakt (Vitis vinifera L., vili), koensüüm Q10 (ubidekarenoon), punase veini pulber (glükoosisiirup, punase veini pulber (sulfitidega), viinamarja lehtede pulber (Vitis vinifera, lehed) , maisitärklis, viinamarjaseemne ekstrakt (Vitis vinifera, seemned), vit. E (D-alfa-tokoferüülatsetaat).

Toimeainete sisaldusPäevase koguse 2 kapsli korral
E-vitamiin6 mg α-TE 50%*
Koensüüm Q1070 mg
Viinamarjakesta ekstrakt145 mg
Viinamarja lehe pulber40 mg
Viinamarjaseemne ekstrakt20 mg

* %NRV- % päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele

Manustamine: 2 kapslit hommikul enne toitu.

Kogus: 100 kapslit.

Tootja: Nahrin AG. Šveits. Maaletooja: Swiss Nahrin Estonia OÜ.

Mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida kuivas, lastele kättesaamatus kohas. Mitte ületada päevast soovituslikku tarbimise kogust. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili.

Q10 toidulisand eraldi e-poes.


MAGNEESIUMI KOMPLEKS 3 ERINEVA MAGNEESIUMI VORMI JA MERIVETIKATEGA

Magneesium on tähtis mineraalaine, mis täidab organismis erinevaid ülesandeid ning on tervise seisukohast äärmiselt oluline. See on elutähtis mineraalaine, mida organism ise toota ei suuda. Seetõttu peame magneesiumi regulaarselt manustama. Magneesium osaleb inimese organismis enam kui 300 ensümaatilises reaktsioonis. Sellel on tähtis roll lihaste kokkutõmbumises, närvirakkude vahelises ning närvi- ja lihasrakkude vahelises teabevahetuses ning südame töös. See mineraalaine osaleb ka luude ja hammaste moodustumises. Lisaks on see väga tähtis rasvade ja süsivesikute ainevahetuseks – magneesium täidab väga erinevaid ülesandeid.

Kui sageli esineb magneesiumivaegust? Kas magneesiumi üldse tasub toidulisandina manustada?

Paljud toiduained sisaldavad magneesiumi. Seega saab terve inimene päevase vajaliku magneesiumikoguse tasakaalustatud toitumise korral toidust kätte. Teistele inimestele ja iseendale mõeldes märkame aga kaht probleemi. Esiteks ei ole paljud inimesed terved ning teiseks toituvad väga vähesed inimesed tasakaalustatult.

Teisest toidusedeliga seotud probleemist on ilmne, et magneesiumilisandi võtmine võib paljudel juhtudel väga kasulik olla. Mitmesugused riiklikud tarbimisuuringud (Šveitsis, Saksamaal) näitavad, et > 85% Saksamaa elanikkonnast ei tarbi soovituslikus koguses köögivilju ja kaunvilju ning ka pähklitest ja seemnetest jääb nende toitumises vajaka. Just need toiduained on aga eriti suure magneesiumisisaldusega, mis on vajalik organismi magneesiumivajaduse rahuldamiseks.

Need kaks probleemi viitavad sellele, et keskmine inimene ei saa kergesti toidust piisavalt magneesiumi ning seega võib olla kasu toidulisandi manustamisest.

Nahrin töötas selleks välja toote Magnesium Complex. Toote teeb eriliseks asjaolu, et see koosneb neljast erinevast magneesiumiallikast. Selle eesmärk on tagada, et meie kliendid saavad väga hästi talutava ning tõhusa toote, mis tagab organismile piisavad magneesiumivarud. Alljärgnevast tekstist leiate üksikasjaliku teabe meie toote ning mineraalaine magneesiumi kohta.

TÄHTIS MIKROTOITAINE MAGNEESIUM

Magneesium on maakoores kõige sagedamini esinevate elementide seas kaheksandal kohal (2,5%). Juba iidsetel aegadel oldi teadlikud Kreeka Magneesia piirkonnas leiduva magnesia albaravitoimetest. W. Denis märkis 1920. aastal, et magneesium on inimestele elutähtis (Elmadfa I. & Leitzmann C, 2019).

Magneesium esineb orgaaniliste ja anorgaaniliste soolade kujul. Maakoore kivimites ja merevees leidub seda muuhulgas anorgaanilise magneesiumoksiidina, toiduainetes sisaldub see aga orgaanilisel kujul, näiteks magneesiumtsitraadi või magneesiumbisglütsinaadina.

Levik

Umbes 95% organismi magneesiumivarudest asub organismi rakkudes. Sellest 50–70% paikneb seotud kujul inimese luudes. Seega on luustik organismi suurim magneesiumihoidla. Umbes 28% rakkudes sisalduvast magneesiumist paikneb lihastes, ülejäänud selle mineraalaine varud aga pehmetes kudedes (Biesalski HK. et al., 2015 | Martini LA. & Mayer J, 1999). Vaid 5% organismis leiduvast magneesiumist asub rakuvälises vedelikus ning vähem kui 1% vereseerumis ja koevedelikus. Vereseerumi ja -plasma magneesiumisisaldus on vastavalt umbes 0,8–1,1 mmol/l (Biesalski HK. et al., 2015).

Imendumine

Magneesium imendub peensoole kaudu. Tavatingimustes imendub umbes 35–55% manustatavast magneesiumist, mis võib manustamise kogusest olenevalt suureneda 75%-ni või langeda 2%-ni (Schaafsma G., 1997). Seedetrakti kaudu imendumine toimub nii paratsellulaarselt (rakkudevahelises ruumis) passiivse hajumise teel kui ka transtsellulaarselt transportvalikude abil rakumembraani läbimise teel (Benech H., Grognet JM., 1995).

Liigne magneesium väljutatakse eelkõige neerude abil. Reguleerimine toimub neerutuubulis. Paratüreoidhormoon ja D-vitamiin mõjutavad vere magneesiumisisaldust otseselt ning kaudselt, ent vastavaid reguleerimismehhanisme ei tunta veel täpselt (DA-CH kontrollväärtused).

Mineraalaine biosaadavus sõltub mitmetest erinevatest teguritest:

  • Manustatav magneesiumikogus või -annus
  • Kasutatud magneesiumiühendite tüüp ja lahustuvus – magneesiumtsitraat, -kloriid, -laktaat ning -aspartaat on suurema biosaadavusega kui vähesel määral imenduv magneesiumsulfaat
  • Maohappe piisavus
  • Soolte motoorika
  • Organismis püsimise aeg
  • Vastasmõjud teiste elementidega
  • Varude suurus organismis
  • Oluliste näitajate seas on ka inimese vanus, füüsiline aktiivsus ja vedelike tarbimine

 

Magneesiumivaegus

Magneesiumivaegus võib tekkida siis, kui magneesiumi ei manustata piisavalt või kui magneesium ei imendu organismis korralikult või organism ei suuda varusid kasutada. Organismi magneesiumivarude vähesus ilmneb mitmesuguste erinevate sümptomite kaudu, ent magneesiumivaegus võib ka pikka aega märkamatuks jääda. Magneesiumivaeguse sümptomite seas on kurnatus, pingepeavalud, lihaskrambid, treemorid, migreenid, nõrkustunne, silmalaugude värin, kehatemperatuuri langus jms.

Magneesiumi ebapiisava manustamise ja imendumise kõrval võivad vaegust soodustada ka teised tegurid:

  • Ravimid:

o Happeblokaator

o Diureetikumid

o Kortisoon

o Lahtistid

o Insuliin

  • Atsidoos: Organism tasakaalustab liigsed happevarud aluseliste mineraalainete, näiteks magneesiumi, kaltsiumi jms-ga.
  • Toidu valmistamine: Köögiviljade valmistamisel kasutatav vesi kallatakse sageli ära, ent nii läheb tähtsat magneesiumi kaduma.
  • Tugevalt töödeldud toiduainetes on vähem magneesiumi kui tooraines. Näiteks maisi maisitärkliseks töötlemisel läheb kaduma 97% maisi magneesiumisisaldusest.
  • Stress, pidev koormus
  • Kroonilised haigused nagu diabeet: tavapärase diabeediravi kõrval ka magneesiumi (Mg) manustamine võib aidata diabeedi tüsistusi vältida või nende teket edasi lükata (Shahbah D. et al., 2017).
  • Alkohol, kohv
  • Fütiinhape – ei ole pärssivat toimet magneesiumbiglütsinaadile


Toit

Toidust saadaval magneesiumil on organismi magneesiumiga varustamisel äärmiselt tähtis roll. Loomsed toiduained sisaldavad tavaliselt vähem magneesiumi kui taimsed. Magneesiumirikkad toiduained on näiteks lehtköögiviljad nagu spinat, pähklid ja seemned, näiteks mandlid, kašupähklid, päevalilleseemned ja kõrvitsaseemned, täisteraviljad nagu kaer ja pruun riis, kaunviljad nagu oad ja läätsed, avokaadod, banaanid ning tume šokolaad (vähemalt 70% kakaosisaldusega).

Magneesiumi kasutusvaldkonnad (EFSA)

  • Terve psüühika ning korralikult toimiva närvisüsteemi tagamiseks
  • Magneesium aitab kaasa lihaste (nt südamelihase) normaalsele tööle, toetades lihasnärvide rakumembraane ja tagades seega lihaste korrapärase kokkutõmbumise
  • Kurnatuse ja väsimuse vähendamiseks
  • Korraliku valkude sünteesi tagamiseks
  • Hammaste ja luude kaitsmiseks
  • Korraliku energia ainevahetuse säilitamiseks
  • Elektrolüütide tasakaalu tagamiseks

 

Diagnoosimine

Arstid kasutavad magneesiumivaeguse tuvastamiseks endiselt sageli vereseerumi magneesiumisisalduse tuvastamist. See väärtus ei anna aga organismi magneesiumisisalduse kohta tähendusrikast teavet, sest ainult 0,3–1% organismis leiduvast magneesiumist ringleb vereseerumis. Ülejäänud 99% paikneb luude ja organite rakkudes. Veidi täpsemalt saab organismi magneesiumisisaldust hinnata täisvere analüüsimise teel, kuna see analüüs hõlmab ka vere rakulisi komponente. Järeldusi saab teha ka 24-tunnisesse uriinikogusesse eraldunud magneesiumi alusel. Kõigil nimetatud parameetritel on aga üks suur puudus: ükskõik, kas analüüsitakse seerumit, täisverd või uriini, ka normaalsesse vahemikku jääva väärtuse korral ei saa välistada magneesiumivaegust! Asjaolu, et magneesiumi sisaldust organismis ei mõõdeta õigesti, jätab isegi mulje, et magneesiumivaegus on harvaesinev.

Kuna tähendusrikast teavet andvat laboris mõõdetavat parameetrit ei ole praegu olemas, tuleb magneesiumivaeguse määramisel kindlasti hinnata kõiki kliinilisi sümptomeid ning ka riskitegureid!

Soovituslik päevane magneesiumiannus terve inimese puhul (sge)

mg päevas
Lapsed

7–10-aastased
10–13-aastased
13–15-aastased

170
230
310
170
250
310
Teismelised 400 350
Täiskasvanud

19–25-aastased
Alates 25. eluaastast

400
350
310
300
Rasedad 310
Imetavad naised 390

 

Optimaalse annuse varieerumine

Nii sobiv magneesiumi preparaat kui ka annus olenevad paljudest isiklikest teguritest ning võivad inimeste lõikes suuresti varieeruda. Konkreetse inimeste vajaduste ligikaudseks tuvastamiseks tasub mõelda järgmisele:

  • Kui palju magneesiumi toiduga manustate (arvestades ka imendumist takistavate ja soodustavate teguritega)?
  • Kui raske on teie magneesiumivaegus? Kas teil esineb kerge- või raskekujulisi vaeguse sümptomeid, näiteks mõnikord esinevad krambid, õlgade ja kaela pinge ja kurnatus või tugevad krambid, migreenid ja paresteesia?
  • Kas olete mõnel muul põhjusel suurema magneesiumivajadusega (seedetrakti häired, stress, rasedus, ravimid, haigus, intensiivne sportimine, suitsetamine, rohke alkoholi tarbimine, narkootikumide tarbimine)?
  • Kui hästi omastab teie organism toidust või toidulisanditest saadavat magneesiumi (kroonilised soolehaigused, ravimid)?


Soovituslik manustamine:

Selleks, et magneesiumipreparaadi manustamisel optimaalse imendumise kaudu päevane vajalik annus magneesiumi saada, ei tohi üks annus sisaldada üle 100 mg puhast magneesiumi ning manustamiskorrad tuleb jaotada üle terve päeva. Nii on võimalik imendumist optimeerida ning imenduda saab kuni 70% manustatud magneesiumist. Viitajaga imendumiseks sobib täiuslikult mitme erineva magneesiumi vormi kombinatsioon, kuna need lahustuvad erinevalt. Nii saab organism omastada suurima võimaliku koguse magneesiumi ning tagatakse organismi optimaalne magneesiumiga varustatus (Gröber U. et al., 2015).

Suurema magneesiumivajaduse korral või naha ja lihaste spetsiifilise magneesiumivajaduse korral on soovituslik paralleelselt ka magneesiumiõli nahale kanda.

Magneesiumi positiivsed mõjud avalduvad sageli juba paar päeva pärast magneesiumilisandi manustamise alustamist (krampide ning lihaspinge vähenemine). Hiljemalt kolme kuni nelja kuu pärast võib täheldada tervise ilmset paranemist.

MAGNESIUM COMPLEX

  • Unikaalne koostis, mis sisaldab optimaalse imendumise tagamiseks nelja erinevat magneesiumiallikat
  • Kvaliteetse looduslikult magneesiumi sisaldava salat-ulva (Ulva lactuca) ekstraktiga
  • Toetab närvide ja lihaste tööd ning tugevdab luid ja hambaid

 

KOOSTISOSAD

Sidrunhappe magneesiumisoolad (magneesiumtsitraat), magneesiumoksiid, hüdroksüpropüülmetüültselluloos (glaseeriaine, kapsli materjal), magneesiumbisglütsinaat, maisitärklis, merisalati ekstrakt 9,1% (Ulva lactuca).

TOIMEAINED

MAGNEESIUMBISGLÜTSINAAT

Magneesiumbisglütsinaat, mida nimetatakse mõnikord ka magneesiumglütsinaadiks või magneesiumkelaadiks, on orgaaniline magneesiumiühend, mis on seotud kahe aminohappe (glütsiini) molekuliga. Aminohape kaitseb seedetrakti tundlikku limaskesta magneesiumist tingitud ärrituse eest, seega peetakse seda ühendit eriti hästi talutavaks. Magneesiumbisglütsinaat ka imendub väga hästi, sest see ei pea aminohappega seotuse tõttu tavapärast imendumisteed läbima, vaid liigub vereringesse aminohapete transportija kaudu. Seetõttu pole vaja imendumisel teiste mineraalainetega konkureerida. Magneesiumbisglütsinaati ei mõjuta ka inhibeerivad tegurid, näiteks fütiinhape. Magneesiumbisglütsinaat ei ole ka lahtistava toimega, mis võib teiste magneesiumiühendite puhul probleeme põhjustada.

MAGNEESIUMTSITRAAT

Eristatakse magneesium(vesinik)tsitraati ning trimagneesiumtsitraati. Viimane on oluliselt suurema magneesiumisisaldusega (7–8,5% asemel 15–16%) ning on erinevalt magneesium(vesinik) tsitraadist neutraalne või kergelt aluseline – selle pH-tase on 7–8. Kompleksis Magnesium Complex kasutatakse trimagneesiumtsitraati.

Magneesiumtsitraate peetakse kõige suurema biosaadavusega magneesiumiühenditeks. See on tingitud asjaolust, et need on vees lahustuvad. Magneesiumtsitraat imendub väga kiiresti ning sobib seega eriti hästi organismi kiiresti ja lühiajaliselt magneesiumiga varustamiseks. Selle magneesiumiühendi ainulaadne omadus on see, et tsitraat aitab neerukivide teket vältida või neid isegi lahustada (gi,23).

Eriti kasulikud on aeglasemalt, ent pidevalt imenduvad magneesiumi vormid, näiteks magneesiumoksiid(Võrdlus 1. Soovituslik manustamine).

MAGNEESIUMOKSIID

Magneesiumoksiid on magneesiumi oksiid. Looduses leidub magneesiumoksiidi vulkaanilise mineraali periklaasi kujul. See esineb valget või halli värvi või vahel ka tumeroheliste korrapäraste klaasjate kristallidena.

Magneesiumoksiid imendub organismis aeglaselt ja järjepidevalt. Magneesiumoksiidil on suur mõju soolestiku peristaltikale.

Magneesiumoksiidi mõju alahinnati kaua. Ühes uuringus tuvastati, et selle biosaadavus on suurem, kui varem arvati. Tõestati ka, et magneesiumoksiid alandab organismi LDL-kolesterooli taset ja üldkolesterooli taset märgatavamalt kui näiteks magneesiumtsitraat (Shechter et al., 2012).

Teised magneesiumoksiidi kasutusvaldkonnad:

  • kõrvetiste ja maohappe tagasivoolu korral happesuse vähendajana ning seedimise soodustamiseks
  • kõhukinnisuse korral lahtistina

 

SALAT-ULVA (ULVA LACTUCA)

Ulva lactuca, mida tuntakse salat-ulva nime all, on söödav merevetikas. Salat-ulva kuulub rohevetikate rühma ning on paksude paelalaadsete lehtedega mitmerakuline vetikas. See on helerohelist värvi ja pehme, veidi soolaka maitsega. Salat-ulvat süüakse mõnedes kultuurides juba ammu ning seda hinnatakse rikkaliku toitainesisalduse tõttu. Merevetikas sisaldab rikkalikult paljusid mineraalaineid, näiteks magneesiumi, kaltsiumi, rauda ja tsinki, ent ka mitmesuguseid vitamiine, aminohappeid ning väärtuslikke fütokemikaale (Lomartire S. et al., 2021). Kõige rohkem leidub selle elementidest siiski magneesiumi – umbes 3891 mg 100 g kuivmassi kohta (Yaich H. et al., 2011). Kuna salat-ulva on merevetikas, sisaldab see ka piisavalt joodi joodivaeguse vältimiseks. Sellega tuleb aga sobiva toidulisandi ja annuse valimisel arvestada. Salat-ulvast pärinev magneesium on väidetavalt eriti hästi talutav ning magneesiumtsitraadiga sarnase biosaadavusega (Felice V. et al., 2018).

SALAT-ULVA EKSTRAKT

Salat-ulva ekstrakti valmistatakse Prantsusmaal. Vetikad pärinevad Euroopast (Atlandi ookeani rannikult). Konfidentsiaalsuse nõuete tõttu ei ole selle täpne päritolupaik meile teada.

Salat-ulva sisaldab looduslikult joodi. Salat-ulva joodisisaldus on < 50 ppm (0,005%). See tähendab, et päevane annus (3 kapslit) sisaldab 7,5 μg joodi, mis on võrdne 5%-ga päevasest soovituslikust annusest. Esimeses joodianalüüsis selgitati välja 1,4 μg joodisisaldus päevases annuses, mis on võrdne 0,93%-ga päevasest soovituslikust annusest.

RAKKUDE UURING: ERINEVAD MAGNEESIUMIÜHENDID

Dartschi Teadusinstituudi läbi viidud raku-uuringus uuriti rakukultuuride abil erinevate magneesiumi vormide tõhusust (P. C. Dartsch & J. Conradi. 2019). Kasutati kõrgetasemelist

inimese soolestiku in vitro mudelit, mis jäljendab võimalikult täpselt füsioloogilisi tingimusi organismis. Soolemudelis võrreldi erineva kontsentratsiooniga eelseeditud magneesiumilahuseid:

  • Magneesiumoksiid
  • Trimagneesiumtsitraat
  • Magneesiumikompleks, mis sisaldas magneesiummalaati, magneesiumbisglütsinaati, magneesiumglükonaati, magneesiumaskorbaati, magneesiumtsitraati (trimagneesiumditsitraadi kujul), sango korallipulbrit (kaltsiumi ja magneesiumi vahekord 2 : 1) ja magneesiumtauraati.


Uuriti järgmist:

– Antioksüdatiivne toime (rakuvaba test, otsene mõju superoksiidi radikaalidele).

– Põletikuvastane toime (funktsionaalsetele neutrofiilidele).

– Energia tootmine (sidekoe fibroblastide juures)

– Rakkude taasloomine (sidekoe fibroblastidel)

Tulemused olid mõneti üllatuslikud: Magneesiumikompleks osutus kõigis valdkondades eraldiseisvatest toimeainetest veidi või selgelt paremaks. Magneesiumtsitraat on hea antioksüdatiivse toimega.

Raku-uuring näitas üldiselt, et erinevatel magneesiumi vormidel on erinevad toimealad. See kattub mitmesugustes uuringutes ja juhtumiaruannetes täheldatuga, milles kirjeldatakse vastavalt eraldiseisvate magneesiumi ühendite erinevaid toimeid ning mõjuvaldkondi. Magneesiumikompleksi tõhusam toime näitab, et eraldiseisvad toimeained on võimalik tõhusalt kokku segada ning need võivad aidata saavutada üldise sünergilise toime.

MIKS ON HEA, ET MAGNESIUMI KOMPLEKSIS ON MITU ERINEVAT MAGNEESIUMI VORMI

  • Magnesium Complex salat-ulvaga (Ulva lactuca) – toetab närvide ja lihaste tööd ning tugevdab luid ja hambaid.
  • Nutikas koostis, mis sisaldab optimaalse imendumise tagamiseks nelja erinevat magneesiumiallikat
  • Kvaliteetse looduslikult magneesiumi sisaldava salat-ulva (Ulva lactuca) ekstraktiga
  • Väga hästi talutav, kergesti manustatav
  • Suur biosaadavus: nutikas kompleks sisaldab püsiva ja optimaalse imendumise tagamiseks nelja magneesiumiallikat
  • Optimaalne annus: 300 mg optimaalse imendumise tagamiseks kolme kapslisse jaotatuna. ·  Orgaaniliste ja anorgaaniliste magneesiumiallikate segu
  • Ei sisalda tavaliselt kihisevates tablettides sisalduvaid lisandeid ega lõhna- ja maitseaineid


SOOVITUSLIK MANUSTAMINE

Võtke kuni kolm kapslit päevas. Kolmes kapslis sisaldub 300 mg magneesiumi, mis vastab 80%-le päevasest soovitavast kogusest. Magnesium Complexi võib võtta igal ajal ja toiduga koos võtmine pole vajalik. Öiste sääremarjakrampide korral võib olla abi enne magama heitmist magneesiumi manustamisest. Magneesiumi tase organismis väheneb alati öösel veidi, seega esineb öösel sagedamini krampe.

KELLELE KASULIK

  • Inimesed, kes ei saa toidust piisavalt magneesiumi või kelle organismis magneesium ei imendu piisavalt.
  • Magneesiumivaeguse sümptomitega inimesed
  • Inimesed, kellel esineb lihaskrampe
  • Aktiivsemalt spordiga tegelevad inimesed
  • Peavalude või migreenide all kannatavad inimesed (ka preventiivselt)
  • Inimesed, kellel esineb kaelapiirkonnas tugevaid pingeid
  • Suurema magneesiumivajadusega inimesed, näiteks kasvueas lapsed ja lapseootel naised
  • Eakad: vanemad inimesed saavad sageli toidust vähem magneesiumi, ent võivad seda mineraalainet rohkem vajada.
  • Lõõgastumine ja stressiohje: magneesium on närvisüsteemi rahustava toimega. See võib aidata stressi leevendada, tasakaalustades närvisüsteemi tööd ning vähendades stressihormoonide, näiteks kortisooli tootmist organismis.


Magneesiumi kasutusvaldkondi uuritakse laialdaselt.
Lisaks avastatakse pidevalt ka selle erilise mineraalaine uusi kasutusvaldkondi, mida uurida.

SUHTED JA KOOSTOIMED TEISTE TOITAINETEGA

Kaltsium

Kaltsium on mitmes mõttes tähtis magneesiumi „antagonist“ – need kaks mineraalainet koos moodustavad soovitud bioloogilise funktsiooni. Magneesium aitab näiteks lihaseid lõdvestada, kaltsium aga stimuleerib nende kokkutõmbumist.

Nende kahe mineraalaine organismis esinemise vahekord on 2 : 1 (kaltsium magneesiumi suhtes). Seega soovitatakse sageli neid kahte mineraalainet päevas selle ideaalsele vahekorra alusel manustada. Siinkohal tuleb siiski silmas pidada, et magneesiumivaegust esineb palju sagedamini kui kaltsiumivaegust ning kaltsiumivaegus on tihti seotud organismi väikeste D-vitamiini varudega, mitte manustatava kogusega.

Magneesiumivaegusest või liigsest kaltsiumi manustamisest tingitud suur kaltsiumi ja magneesiumi vahekord võib aga magneesiumi imendumist takistada (Ismail AA, 2016). Arvestades asjaolu, et paljudel suure kaltsiumisisaldusega piimatooteid tarbivatel inimestel on kaltsiumi ja magneesiumi vahekord organismis magneesiumi arvelt üsna ebasoodus (mitte 2 : 1 vahekord), on magneesiumi lisaks manustamine paljudel juhtudel üsna mõistlik.

Magneesiumil on ka luude ainevahetuses palju suurem roll, kui sageli avatakse. Paradoksaalselt soovitatakse osteoporoosi korral endiselt kaltsiumirikkaid piimatooteid tarbida. Piimas on kaltsiumi ja magneesiumi vahekord aga 10 : 1, Emmentali juustus näiteks koguni 30 : 1. Kuna magneesiumi on vaja ka luude ainevahetuse jaoks – muuhulgas D-vitamiini aktiveerimiseks – võib piimatoodete tarbimine paradoksaalselt osteoporoosi korral luude hõrenemist soodustada.

D-vitamiin

Magneesium on D-vitamiini tähtis kofaktor, mis on kaasatud kõigisse vitamiini D3 bioloogiliselt aktiivsesse tõhusasse vormi muundamise sammudesse. Magneesiumi on vaja kõigi teadaolevate D-vitamiini metabolismis osalevate ensüümide jaoks. Rakkudes on magneesiumi tarvis ka vitamiini D3 (kolekaltsiferool) D-vitamiini retseptoriga sidumise ning selle aktiveerimise jaoks (Fiorentini D. et al., 2008). Aktiveeritud D-vitamiin seevastu stimuleerib magneesiumi omastamist sooltes ning rakkudesse.

Suurte D-vitamiini annuste manustamise korral võib organismi magneesiumikulu suurenemine kaasa tuua magneesiumivaeguse sümptomid, näiteks südamepekslemise, peavalud, lihaskrambid ja ärevushood. Magneesiumivaeguse korral ei toimi D-vitamiini hormooni transportimise ja reguleerimise süsteem aga nõuetekohaselt, muutes ka D-vitamiini organismis osaliselt ebaefektiivseks. Seega võib magneesiumivaegus olla ka madala D-vitamiini taseme põhjus, ehkki inimene viibib piisavalt päikese käes või manustab piisavalt D-vitamiini (Vitamind.net). Seega võib olla soovitav enne D-vitamiini manustamist 1–2 nädala vältel regulaarselt magneesiumi manustada, kui organismi magneesiumivarud on väikesed.

Tsink

Tsink on elutähtis mikroelement, mis toetab immuunsüsteemi, ainevahetust ja viljakust ning aitab silmadel, juustel ja küüntel terveks ja tugevaks jääda. See kaitseb rakke ja kudesid oksüdatiivse stressi eest, toetab normaalset süsivesikute ja rasvade ainevahetust ning reguleerib A-vitamiini metabolismi, teatud ensüümide ja hormoonide funktsioone ning ka DNA sünteesi.

Magneesium ja tsink moodustavad närvisüsteemi, kognitiivsete funktsioonide (keskendumisvõime), energiaainevahetuse, immuunsüsteemi ning tugeva naha, juuste ja küünte jaoks vajaliku sünergilise mineraalainete kompleksi. Seetõttu on nende kahe toitaine piisavad varud stressirohketes olukordades eriti olulised. Rohkelt fütaate, eelkõige palju täisteratooteid ning kaunvilju sisaldav toidusedel inhibeerib magneesiumi ja tsingi imendumist soolestikus ning suurendab seega nende vajadust (DGE/Zinc).

Vitamiinid B1 (tiamiin) ja B6

Vitamiin B1 on hädavajalik magneesiumi ja teiste mineraalainete optimaalse soolestikus imendumise tagamiseks. Vitamiin B1 osaleb mineraalaineid organismi imavate transportvalkude töös. Vitamiini B6 on vaja mineraalainete transportimiseks nende toimekohtadesse rakkudes. Vitamiinide B1 ja B6 vaegus võib seega organismi magneesiumiga varustatust oluliselt vähendada. Seetõttu tuleb väga tähelepanelikult jälgida, et manustate neid vitamiine vaeguse vältimiseks optimaalselt. (Gröber U 2008 & Schmiedel V 2019).

Kogus: 90tk.

Kasutamine: 3tk päevas.

Toimeainete sisaldusPäevase koguse 3 kapsli korral
Magneesium300 mg, 80%*

* %NRV- % päevasest võrdluskogusest täiskasvanutele

Tootja: Nahrin AG. Šveits. Maaletooja: Swiss Nahrin Estonia OÜ. Roosikrantsi 17, Tallinn

Mitte kasutada mitmekesise toitumise asendajana. Hoida kuivas, lastele kättesaamatus kohas. Mitte ületada päevast soovituslikku tarbimise kogust. Oluline on toituda mitmekülgselt ja tasakaalustatult ning harrastada tervislikku elustiili.

5 arvustust tootele Kingitus mehele, oomega-3, Q10 ja magneesium

  1. KÄTLIN (Toote omanik)

    Ostan kindlasti veel.

  2. Marika Pärn (Toote omanik)

    Tellisin endale ja olen umbes pool ära võrtnud, muutus kahjuks/õnneks ei ole aga loodan, et mõjub hästi.

  3. kaja Vilipus (Toote omanik)

    paraku oli Q-10 asemel komplektis lutein´i kapslid

  4. Ülle Põldoja (Toote omanik)

    olen ka varem kasutanud ja sobivad

  5. Elve Salk (Toote omanik)

    Tegin kingituseks ja oldi väga rahul

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Korduma kippuvad küsimused

Siit leiad vastused olulistele küsimustele

Kuidas tooteid osta saab? Kuidas maksta ja kuidas toimub kättesaamine?

Ostmiseks võite tulla meie esinduspoodi aadressil Roosikrantsi 17, Tallinn E-R 09-17 või tellida tooted www.nahrin.ee e-poest. Maksta saab turvaliselt Montonio vahendusel läbi pangalingi või pangakaardiga. Kauba saadame Teie valitud SmartPost (soovitame, kuna asub siseruumides), Omniva või DPD automaati või toob kuller Teile kauba koju. Üle 50€ tellimustele on transport pakiautomaati tasuta. Lisaks saate tellimusele ise järele tulla meie esinduspoodi. Sinu tellimus jõuab pakiautomaati reeglina 1-2 tööpäeva jooksul. Suuremate kampaaniate ajal nagu E-smaspäev või muud suurkampaaniad võib pakk Teieni jõuda kuni 5 tööpäevaga.

Kui e-poest tellimisega esineb tõrkeid, võite oma tellimuse soovi saata e-mailile myyk@nahrin.ee või helistada 618 0733.

Jah. Meie e-poes osteldes saad nüüd 5% ostusummast boonuspunktide näol tagasi. Boonuspunkte saad kasutada oma järgmistel ostudel soodustuse saamiseks. Punktide kogumiseks ja kasutamiseks pead olema logitud sisse oma kasutajakontoga.

Iga kulutatud euro eest meie e-poes teenid 5 boonuspunkti (0,05€) ehk 5% oma ostusummast. 100 punkti on väärt 1€, mida saad kasutada ostukorvis soodustuse saamiseks.

Näide: teed meie e-poes 50€ tellimuse, mis teenib Sulle 50 x 5 = 250 boonuspunkti, mida saad kasutada näiteks oma järgmisel ostul allahindluse saamiseks. 250 punkti = 2,5€.

Nahrin alustas tervisetoodete valmistamist juba aastal 1954 Šveitsis, Sarnenis. Praeguseks on sellest kasvanud välja armastatud tervise ja ilutoodete ning maitseainete bränd ligi 30-s riigis üle maailma. Alates Euroopast kuni Jaapani ja Lõuna-Koreani välja. 70-aastane kogemus võimaldab pakkuda uusi innovatiivseid tooteid, alati garanteeritud Šveitsi tipp-kvaliteeti ning usaldusväärsust.

Kõik www.nahrin.ee lehel müüdavad toidulisandid on registreeritud Eesti Toidu- ja Veterinaarametis. Toidulisandeid ostes veendu, et tead, kus neid täpselt toodetakse ja kes neid valmistab. Kas on olemas konkreetne ja usaldusväärne tootja ja tootmiskoht, mida on võimalik tuvastada? Mis on toidulisandi päritolumaa? Kas saad olla kindel, et kasutatakse mitte kõige odavamat, vaid kvaliteetsemat toorainet?

Võid südamerahus olla kindel meie toodete kõrges kvaliteedis, kasulikkuses ja ohutuses Sinu ja Su pere tervisele ja ilule. Kõik meie tooted arendatakse, valmistatakse ja pakendatakse Šveitsis range kvaliteedikontrolli all, mitte kuskil teadmata kohas ja tingimustes. Meie tehasele on väljastatud kõrgeim toiduohutuse sertifikaat FSSC 22000, lisaks omame GMP kvaliteeditootmise ning ISO 9001 sertifikaate. Meil on kogemus aastast 1954, kasutame maailma tipp-tasemel tootmisseadmeid, oleme tootmises süsinikneutraalsed (katusel olevad päikesepaneelid, maasoojuspump ja vajadusel hüdroenergia) ning kasutame minimaalselt pakendeid (võimaluse korral oleme elimineerinud kosmeetikatoodetel säravad ja tarbetud papist lisapakendid, mis niikuinii kohe tee prügikasti leiavad).

Kõik kasutatud taimeekstraktid kontrollitakse põhjalikult meie ja sõltumatutes laborites, et Sinu tootesse jõuaksid ainult kõige väekamad, mitte kõige odavamad toimeained (seetõttu esineb meil vahel ka olukorda, kus mingid tooted on laost otsas, kuna parasjagu pole saada meie normidele vastavat taimeekstrakti) ning toodete mõju oleks stabiilselt efektiivne. Võimaluse korral hangime tooraine Šveitsi lähedalt, kasutame mahedat toorainet ja hoolitseme, et toetaksime jätkusuutlikut põllumajandust.

Kõik tooted vastavad Šveitsi rangetele kvaliteedinormidele ning lisaks müüakse neid pea 30s riigis üle maailma.

Nahrini tooteid on valmistatud aastast 1954, olles alati sünkroonis uusimate teadussaavutuste ja teadmistega, kuid samas hoides alati looduslikku ja rahvameditsiinist inspireeritud suunda. Usume, et puhas ning kvaliteetne looduslik tooraine toetab nii Sinu tervist kui ka ilu.

Kõik uued tooted läbivad mitmeaastase arendusfaasi, et veenduda nii meie kosmeetika- kui ka tervisetoodete kõrgeimas ja stabiilses kvaliteedis ning kasus Sinu tervisele ja ilule.

Kasutame võimaluse korral patenteeritud innovaatilisi aktiivaineid, üksteist toetavaid taimekoosluseid, eriti puhtaid ja kontsentreeritud taimeekstrakte, et meie toodete toime oleks Sulle võimalikult kasulik.

Tegemist on perefirmaga, mis kannab endas puhta looduse, ausa suhtluse ning innovatiivsuse väärtuseid juba üle 60 aasta.

Kõik see annab Sulle kindluse, et Sinu tarbitavad tooted on valmistatud ainult kontrollitult parimatest taimeekstraktidest ja kliiniliselt hügieenilises ja ohutus keskkonnas. Põhjalik tootearendus garanteerib parima võimaliku toime ja reaalse kasu Su tervisele ja ilule. Lisaks võid olla kindel, et meie toodete kasutamine jätab minimaalse ökoloogilise jalajälje.

Kirjuta meile palun myyk@nahrin.ee ja leiame kiiresti lahenduse.

Loe palun täpsemalt siit

Ei. Nahrin ei kasuta GMO´d ehk geneetiliselt muundatud tooraineid üheski oma tootes.

Meie tooted, mis on tunnistatud gluteenivabaks, on Šveitsi tsöliaakialiidu ja EL toidumääruse järgi gluteenivabad (alla 1 mg prolamiini ehk 2 mg gluteeni 100 g toote kohta (valmistamata)). Seadus nõuab, et deklareerime kõik koostisosad, isegi kui need on vaid mikroskoopilised jäägid. Kahjuks võib see tekitada klientides segadust.

Näiteks kasutame maitseainet, mis on valmistatud soja- ja nisuvalgust. Valk lagundatakse aminohapeteks, nii et gluteen lagundatakse samuti. Lõpuks sisaldab toode mikroskoopiliselt gluteeni (kui üldse) ja seda võivad tsöliaakia all kannatavad inimesed tarbida probleemidevabalt. 

Sellegipoolest näevad ette reeglid, peame deklareerima koostisosa “vürts (sojaga, nisuga)” just sellisel kujul.

Kinnitame teile, et kõik tooted, mille märgime gluteenivabaks, sobivad gluteenitalumatuse all kannatavatele inimestele ja sisaldavad lõpptootes alla 20 ppm gluteeni.

Jätkusuutlikkus on meie jaoks oluline ning see on osa meie väärtuspakkumisest. Meie toodete järjekindel ja tulevikku suunatud edasiarendus hõlmab ka tooraine säästvat ja õrna käitlemist. Seetõttu oleme Nahrini maitseainetes kasutatava palmirasva asendanud rapsiõliga. Meie kasutatav rapsiõli on pärit Šveitsist ja on osa meie pühendumusest Šveitsi põllumajandusele. Lisaks aitab kohaliku rapsiõli lühike tarneahel kaasa keskkonna kaitsmisele. 

Kvaliteetne taimne rasv, näiteks rapsiõli, kaitseb tundlikke tooteid niiskuse eest.

Toitainete hõlpsa omastamise ja säilimise tagamiseks tugineb Nahrin kapslite kujul toidulisandites peamiselt taimsest tselluloosist valmistatud kapslitele. Stabiilne kapsli kest kaitseb toitaineid kuumuse ja niiskuse eest. Puhtalt taimsed kapslid sobivad taimetoitlastele ja veganitele ning on ka gluteenivabad.

Ainult oomega-3 kalaõlikapslite puhul kasutame pehmet želatiinkapslit, kuna vedelad toitained, eriti oomega-3 rasvhapped EPA ja DHA, on õhu ja valguse suhtes tundlikud ning želatiinkapsel aitab neid mõjusid minimeerida.

FSSC 22000 (Food Safety System Certification) sertifitseerimissüsteemiga vastab Nahrin AG toiduainete tootmise kõrgeimatele standarditele. FSSC pakub ettevõtetele raamistikku toiduohutuse ja kvaliteedijuhtimise nõuete tõhusaks haldamiseks. See näitab, et sertifitseeritud ettevõte vastab ametiasutuste, kaubanduspartnerite ja tarbijate nõuetele. FSSC 22000 standard on suunatud ettevõtetele kogu toiduahelas ja seda tunnustab Global Food Safety Initiative (GFSI).

 1. Nahrin kasutab võimalikult palju Šveitsist pärit toorainet ja taimeekstrakte. Kui Šveitsis sobivaid kasvutingimusi ei ole, siis saadakse taimeekstrakte ka Itaaliast ja Prantsusmaalt. Toetame alati jätkusuutlikku põllumajandust ning kui vähegi võimalik kasutame mahetooteid.

2. Kasutame võimalikult vähe pakkematerjale ja paberit. Kui vähegi võimalik, väldime toodetel lisapakendeid. Meie kosmeetikatooted ei ole eraldi uhkes pakendis, mis leiab kiirelt tee prügikasti. Oleme digitaliseerinud võimalikult palju protsesse, et vähendada paberikulu ning otsime alati uusi võimalusi efektiivsuse ja keskkonnasõbralikkuse kasvuks. 

3. Nahrini tootmine on paberit, pappi ja plastmassi eraldanud ja korralikult utiliseerinud juba aastaid. Enne kui sellest Eestis üldse jututeemaks sai. Nii vähendame oma jäätmekogust miinimumini.

4. Kogu Nahrini tootmine on varustatud LED-valgustussüsteemiga, mis tagab piisava valgustuse meie tootmis- ja logistikaosakondade suurtel aladel. See vähendab energiatarbimist ning tagab masinate ja töökohtade ohutuse.

5. Nahrini peakorter ja tootmine Sarnenis, Šveitsis ei eralda CO2Alates 2005. aastast on Nahrin kasutanud kahte suurt maasoojuspumpa ja efektiivset soojustagastussüsteemi. See võimaldab Nahrinil katta ligikaudu 75% vajaminevast soojusvajadusest.

6. Nahrin on paigaldanud oma tehases 924 päikesepaneeli. 2020. aasta suve seisuga toodavad 1500 m2 suurusele pinnale paigaldatud 924 päikesepaneeli umbes 270 000 W energiat. See võrdub 115 kaheinimese kodu ligikaudse elektritarbimisega. Lisaks annab päikesepaneelide süsteem toite 4 sise- ja 4 välistingimustes elektrisõidukite laadimisjaamale.

7. Kasutame hüdroelektrienergiat. Elektrienergia, mida me oma päikesepaneelide kaudu ei tooda, pärineb keskkonnasõbralikust hüdroelektrienergiast.

Sulle võib meeldida ka…