Lasanje bolognese kastmega

Populaarset Itaalia pastaklassikat ehk lasanjet on võimalik valmistada ka taimetoitlastele sobilikus versioonis, mis maitseb sama hästi kui Itaalia originaal.

Koostisosad:

  • 200 g sellerit
  • 200 g suvikõrvitsat
  • 200 g porgandeid
  • 3 spl ekstra neitsioliiviõli
  • 2 sibulat
  • 400 g Quorn mükoproteiinikuubikuid
  • 2 oksa rosmariini
  • 2 oksa tüümiani
  • 2 küüslauguküünt
  • 250 g kooritud tomateid
  • 3 dl vett
  • 2 spl Nahrini köögiviljapuljongit Intenso & Puro
  • 4 spl võid
  • 4 spl jahu
  • 1 l piima
  • 1 tl soola
  • 9 lasanjeplaati (spinatiga ja tavalised segamini)
  • 100 g parmesani

Ettevalmistus:

  1. Haki sibul peeneks, pane suurde pannile õli sisse ja hauta klaasjaks. Lisa Quorn ja pruunista korralikult.

  2. Tükelda porgandid, seller ja suvikõrvits. Lisa need koos küüslauguküünte, rosmariini ja tüümianiga pannile Quorni juurde ning prae edasi.

  3. Lisa kooritud tomatid ja köögiviljapuljong. Kata pann kaanega ja lase tasasel tulel haududa umbes 1 tund.

  4. Béchameli kaste: kuumuta potis või. Lisa jahu ja sega pidevalt vispliga, kuni segu on ühtlane, kuid ei pruunistu. Tõsta pott pliidilt. Lisa piim, kuumuta pidevalt segades keemiseni, alanda kuumust ning maitsesta soolaga. Keeda keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni kaste on kergelt paksenenud ja kreemjas.

  5. Määri ettevalmistatud ahjuvormi põhjale 4 spl béchameli kastet. Lao kihiti lasanjeplaadid, köögiviljakaste ja béchameli kaste. Viimaseks kihiks jäta béchameli kaste. Puista peale riivitud parmesani.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid