Risoto on alati hea mõte! Nahrini originaalne safranirisoto retsept on ideaalne roog jahedateks sügispäevadeks.
Koostisosad:
- 1 suur Hokkaido kõrvits (u 1,5 kg)
- 4 spl külmpressitud oliiviõli
- 1/2 tl soola
- 1 sibul
- 400 g risotoriisi
- 4 dl valget veini
- 1 l Nahrini köögiviljapuljongit Intenso & Puro
- 50 g riivitud parmesani
- 1 spl võid
- soola ja pipart vastavalt maitsele
- 2 näputäit safraniniite
- 1/4 kimp peterselli
Ettevalmistus:
- Pese kõrvits, lõika pealt “kaas” maha ja kraabi lusikaga seemned välja. Aseta kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri peale umbes 2 spl oliiviõli ja puista üle soolaga.
- Rösti eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30–40 minutit.
- Koori ja haki sibul peeneks. Kuumuta pannil õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa risotoriis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Vala juurde valge vein ja lase täielikult aurustuda.
- Valmista 1 liiter puljongit (u 2 ½ spl puljongipulbrit) ja lisa seda järk-järgult riisile, segades tihti, et riis oleks pidevalt kergelt vedelikuga kaetud. Lisa safraniniidid ja hauta risotot umbes 20 minutit, kuni see muutub kreemjaks ja riis on al dente.
- Sega risoto hulka võid ja parmesani ning maitsesta pipraga.
- Tõsta kuum risoto röstitud kõrvitsa sisse, puista peale hakitud peterselli ja aseta kõrvitsale ülemine osa tagasi peale. Lõika kõrvits lahti otse lauas ja serveeri.
Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid
-
- -15%
Köögiviljapuljong Intenso & Puro, 390g = 21,6L, 100% naturaalne
-
26.00 €Algne hind oli: 26.00 €.22.10 €Current price is: 22.10 €. - Hinnanguga 4.75 / 5
- Lisa korvi