Kõrvitsas küpsetatud risoto safraniga

Risoto on alati hea mõte! Nahrini originaalne safranirisoto retsept on ideaalne roog jahedateks sügispäevadeks.

Koostisosad:

  • 1 suur Hokkaido kõrvits (u 1,5 kg)
  • 4 spl külmpressitud oliiviõli
  • 1/2 tl soola
  • 1 sibul
  • 400 g risotoriisi
  • 4 dl valget veini
  • 1 l Nahrini köögiviljapuljongit Intenso & Puro
  • 50 g riivitud parmesani
  • 1 spl võid
  • soola ja pipart vastavalt maitsele
  • 2 näputäit safraniniite
  • 1/4 kimp peterselli

Ettevalmistus:

  1. Pese kõrvits, lõika pealt “kaas” maha ja kraabi lusikaga seemned välja. Aseta kõrvits küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri peale umbes 2 spl oliiviõli ja puista üle soolaga.
  2. Rösti eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30–40 minutit.
  3. Koori ja haki sibul peeneks. Kuumuta pannil õli ja prae sibul klaasjaks. Lisa risotoriis ja kuumuta segades, kuni riis muutub läbipaistvaks. Vala juurde valge vein ja lase täielikult aurustuda.
  4. Valmista 1 liiter puljongit (u 2 ½ spl puljongipulbrit) ja lisa seda järk-järgult riisile, segades tihti, et riis oleks pidevalt kergelt vedelikuga kaetud. Lisa safraniniidid ja hauta risotot umbes 20 minutit, kuni see muutub kreemjaks ja riis on al dente.
  5. Sega risoto hulka võid ja parmesani ning maitsesta pipraga.
  6. Tõsta kuum risoto röstitud kõrvitsa sisse, puista peale hakitud peterselli ja aseta kõrvitsale ülemine osa tagasi peale. Lõika kõrvits lahti otse lauas ja serveeri.

Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid