Karulaugupesto retsept – kõige maitsvam!

Mida vaja:

karulaugu pesto retsept nahrin
  • 100g karulauku
  • 80g seedermänniseemneid (või 20g päevalilleseemneid ja 60g india pähkleid)
  • 60g riivitud parmesani
  • 1dl extra neitsi oliiviõli
  • natukene soola
  • Nahrini sidrunipipart

Kevadretsept:

  1. Pese karulauk hoolikalt ja kuivata. Seejärel haki
  2. Purusta männiseemned uhmriga ning aseta nad kaussi koos hakitud karulaugu ja parmesaniga
  3. Lisa oliiviõli ja sega hoolikalt
  4. Soovi korral võid lisaks peenestada veel saumiksriga
  5. Lisa veidi soola ja Nahrini sidrunipipart ja lase seista


Soovitus pesto säilitamiseks:

Soovi korral võid teha suurema koguse pestot ja valada väikestesse klaaspurkidesse. Kalla peale oliiviõli nii palju, et pesto oleks õliga täielikult kaetud ja seejärel sulge purk hoolikalt. Säilita purkekülmkapis. Pesto säilib nii paar nädalat. Avades tarbi ühe päevaga või tasanda purgis pesto ja kalla uuesti õli peale, et pesto ära kataks.