Mida vaja:
- 100g karulauku
- 80g seedermänniseemneid (või 20g päevalilleseemneid ja 60g india pähkleid)
- 60g riivitud parmesani
- 1dl extra neitsi oliiviõli
- natukene soola
- Nahrini sidrunipipart
Kevadretsept:
- Pese karulauk hoolikalt ja kuivata. Seejärel haki
- Purusta männiseemned uhmriga ning aseta nad kaussi koos hakitud karulaugu ja parmesaniga
- Lisa oliiviõli ja sega hoolikalt
- Soovi korral võid lisaks peenestada veel saumiksriga
- Lisa veidi soola ja Nahrini sidrunipipart ja lase seista
Soovitus pesto säilitamiseks
Soovi korral võid teha suurema koguse pestot ja valada väikestesse klaaspurkidesse. Kalla peale oliiviõli nii palju, et pesto oleks õliga täielikult kaetud ja seejärel sulge purk hoolikalt. Säilita purke külmkapis. Pesto säilib nii paar nädalat. Avades tarbi ühe päevaga või tasanda purgis pesto ja kalla uuesti õli peale, et pesto ära kataks.