Loo värviline ja vitamiinirikas eine, mis ühendab ahjus röstitud köögiviljad ja sidrunipipraga hummuse. Täiuslik tasakaal lihtsuse ja maitse vahel!
Koostisosad:
- 8 väikest kartulit (või 2 suurt)
- 4 paprikat (punased ja kollased)
- 2 šalottsibulat
- 2 porgandit
- 1 suvikõrvits
- 10 šampinjoni
- 8 kirsstomatit
- 1/2 tl soola
- pipart
- 1 tl kuivatatud või värsket tüümiani
- 6 spl külmpressitud oliiviõli
- 1 purk kikerherneid (umbes 400 g keedetud kikerherneid)
- 2 spl tahinit
- 1/2 sidruni mahl
- 1 spl Nahrini sidrunipipart
- 3 küüslauguküünt
- soovi korral vürtsköömneid
Ettevalmistus:
- Lõika kartulid koos koorega pooleks, paprikad neljaks ja eemalda seemned, šalottsibulad koori ja lõika neljaks. Lõika kartulid ja suvikõrvits kangideks. Lõika šampinjonid neljaks ja jaota need koos ülejäänud köögiviljadega ahjuplaadile või ahjuvormi. Aseta peale kirsstomatid.
- Puista köögiviljadele soola, pipart, tüümiani ja lisa 2 supilusikatäit oliiviõli.
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures umbes 30–40 minutit.
- Sega kikerherned tahini, sidrunimahla, sidrunipipra, küüslauguküünte ja 4 supilusikatäie oliiviõliga ühtlaseks massiks, maitsesta vastavalt soovile ja serveeri soojade ahjus küpsetatud köögiviljadega.
Avasta kõik Nahrini maitseainesegud: https://www.nahrin.ee/kategooria/maitseained-ja-puljongid
-
- Laost otsas!
Sidrunipipar 55g kalatoitude ja heleda liha maitsestamiseks
- 9.00 €
- Hinnanguga 4.75 / 5
- Loe edasi
-
-
- Laost otsas!
Sidrunipipar kalale, valgele lihale, dipikastmesse, 340g (uus retsept)
- 24.00 €
- Hinnanguga 5.00 / 5
- Loe edasi
-