-95%

Multivitamiinisiirup Astelpaju L-trüptofaani ja L-treoniiniga mälule ja ajule, 500ml

(3 arvustust)

Multivitamiinide, bacopa monnieri taimeekstraktiga, asendamatute aminohapete L-trüptofaani ja L-treoniiniga, astelpaju ja aprikoosi mahlaga Narosan Astelpaju siirup immuunsüsteemi tugevdamiseks, ajutöö ja mälu võimekuse toetamiseks ning stressi vähendamiseks.

Eriti vajalik eakatele ning taimetoitlastele, kuid ka kõigile, kellel elus pingelisemad perioodid ja ajutöö vajab tuge, stress maandamist ja immuunsüsteem turgutamist.

Siirupites olevad vitamiinid imenduvad kiiresti ja efektiivselt.

Kõik tooted on arendatud, toodetud, testitud ja pakendatud Šveitsis, kasutades naturaalseid, puhtaid ja looduslähedaseid tooraineid. Keskkonna huvides oleme loobunud ka uhketest pakenditest.

2,00 
80,00 4,00 /L

Laost otsas

KELLELE KASULIK?

  • Eakamad inimesed
  • Suurenenud stressi ja pingeolukordades – kooliõpilased, tudengid, rasketel tööperioodidel
  • Unepuuduse käes vaevlevad inimesed, näiteks väikeste laste vanemad
  • Taimetoitlased
  • Kõik, kes soovivad toetada oma immuunsüsteemi ja ajutööd


MIKS KASULIK?

  • Aitab tugevdada keha kaitsevõimet
  • Annab jõudu pingelistel ja stressirohketel perioodidel
  • Toetab mälu

Narosani vitamiinisiirupid (mustikasiirup raua ja vasega, apelsinisiirup magneesiumiga, tropic siirup tsingiga ja punaste marjade siirup magneesiumi, kaltsiumi ja tauriiniga) on tõeline klassika Nahrin toodete seas. Nad on meie kliente rõõmustanud juba aastast 1974.

Narosan Astelpaju on uus liige meie Narosan perre. Nagu kõikide teiste Narosan toodetega, moodustab puuviljamahl toote põhja – uus Narosan baseerub astelpaju- ja aprikoosimahlal. Nagu ka kõik teised Narosan tooted, sisaldab ka Astelpaju ühteteist vitamiini, kuid lisaks ka Bacopa monnieri (sasi-vesikaak ehk brahmi ekstrakt) ekstrakti ja aminohappeid L-treoniin ja L-trüptofaan. Lisaks immuunsüsteemi toetamisele, fokusseerib uus Narosan Astelpaju ajutegevusele ja annab ajule nö lisajõudu.

Teema „aju ja kognitiivsed funktsioonid“ saab järjest rohkem tähelepanu üle maailma ning üha enam tervisetooteid toetavad seda valdkonda. Kognitsiooni mõistetakse kui võimet sünteesida informatsiooni ja kanda see üle teadmistesse. Mõiste tuleb ladinakeelsest sõnast „cognoscere“, mis tähendab „teadma“. On teada, et aju võimekus väheneb ka vanusega – ekspertide sõnul töötab inimaju efektiivseimalt 25-35. eluaasta vahel.

Et olla ka kõrgemas eas võimalikult terav, on oluline hoida aju aktiivsena.  Selleks aitavad kaasa ristsõnad, tantsimine, uue keele õppimine jne. Lisaks on olemas ka toitained, mis toetavad aju tööd ja kognitsiooni. Nendeks on näiteks oomega-3 rasvhapped, erinevad vitamiinid ja taimeekstraktid. Mõned neist on olemas ka meie Narosan Astelpaju siirupis.

KOOSTIS:

Vesi, astelpaju mahl kontsentraadist 23% (Hippophae rhamnoides, vili), aprikoosimahl kontsentraadist 21% (Prunus armeniaca, vili), lahustuvad kiudained maisist, vitamiinid (A-, C-, D3- ja E-vitamiin, niatsiin, pantoteenhape, B6, B2, B1, D-biotiin, B12), naturaalne maitseaine, bacopa ekstrakt (Bacopa monnieri, taim), L-treoniin, paksendajad (ksantaankummi, kummiaraabik), astelpaju pulber (Hippophae rhamnoides, taim), L-trüptofaan, säilitusaine kaaliumsorbaat, magustaja: sukraloos.

AKTIIVAINED 

ASTELPAJU MAHL JA PULBER

Astelpaju on pärit Nepalist ja seda kasutati juba 5-ndal sajandil toonikuna, et ravida vigastusi ning leevendada kõhukinnisust. Tänu tema paljudele positiivsetele omadustele oli astelpaju kaasas ka kuulsat Mongoolia vallutajat Tšingis-khaani saatvate munkade varudes. Mongooliast jõudis astelpaju Kesk-Euroopa Alpidesse ja Põhja- ning Läänemere kallastele läbi Venemaa ja Hiina.

Astelpaju kasvab hästi kivistel ja liivastel ning päikesepaistelistel pindadel. Ta talub hästi nii tugevat kuumust kui ka pikki perioode külma ja põuda. Taim on ka isemajandav: astelpaju saab toitaineid tema juurtel kasvavates seentest, mis seovad õhus leiduvat lämmastikku. Tänu sellele on astelpajul tihe juurestik, mis võimaldab tal hästi kasvada ka karmides tingimustes. Juured seovad vett ja toimivad kui toitainete tagavara. Samuti takistavad nad pinnase erosiooni ja parandavad ka seeläbi pinnase kvaliteeti.

Astelpaju kasvab ka Šveitsis, Grisonsi piirkonnas, kus umbes 5 tonni marju korjatakse iga aasta ja pressitakse mahlaks. Astelpajude korjamine on eriti aja- ja vaevarikas, kuna pinnas on järsk ning marju saab korjata ainult käsitsi.

Astelpaju on rikas antioksüdantide poolest, tänu millele leidub teda paljudes tervisetoodetes, nii mahlades kui ka kosmeetikas. Astelpaju C-vitamiini sisaldus väärib ka eraldi märkimist – ei tohiks tulla üllatusena, et astelpaju kutsutakse ka põhjamaade sidruniks, tänu tema kõrgele C-vitamiini sisaldusele, mis on 50 – 1,500mg 100g kohta. Sidrunis sisaldub C-vitamiini umbes 50mg 100g kohta.

Lisaks C-vitamiinile sisaldab astelpaju hulganisti karotenoide, B-vitamiine, flavonoide ja palmitoleiinhapet. Tänu oma kõrgele toitainete sisaldusele on astelpaju paljude teaduslike uuringute subjektiks, mis on omakorda näidanud tema positiivset toimet haavade paranemisele, põletustele ja väikestele haavanditele ning samuti ka südame-veresoonkonna probleemide ennetamisele. Tänu tema kõrgele antioksüdantide sisaldusele, tugevdab astelpaju immuunsüsteemi ja pakub kaitseb põletikuliste haiguste eest.

APRIKOOSIMAHL

Aprikoosi kasvatatakse samuti Šveitsis, nii nagu ka astelpaju. Aprikoosi saak on kõvasti suurem ning heal aastal ulatub 10,000 kuni 15,000 tonnini. Aprikoos on pärit Kesk-Aasiast ja ning eriti pika ajalooga – aprikoosi serveeriti juba Hiina keisrile juba 4,000 aastat tagasi.  Sealt leidis aprikoos tänu Siiditeele tee Kreekasse, Itaaliasse ja Prantsusmaale. Aprikoosipuud istutati Šveitsi Valais piirkonda 19-nda sajandi alguses.

Aprikoos on hea beetakaroteeni allikas, mis on hädavajalik heale silmanägemisele. Beetakaroteeni puudus põhjustab silmade kuivamist, mis viib täppidele sidekestal ning häguse silmanägemiseni. Beetakaroteen omab võtmerolli uute naharakkude moodustumisel ja kollageeni moodustumisel sidekoes.  Sidekoed säilitavad niiskust ja sellest on sõltuv naha elastsus. Beetakaroteeni puudus võib viia kuiva nahani ja kortsude moodustumiseni. Beetakaroteen on antioksüdant, mis aitab rakke kaitsta oksüdatiivse stressi eest ja seetõttu on ta ka tähtis immuunsüsteemi toetamisel.

LAHUSTUVAD KIUDAINED MAISIST

Maisikiud kuuluvad söödavate kiudainete hulka. Kiudained on süsivesikud, mis ei lagune seedekulglas keha enda ensüümide mõjul. Neid leidub ainult taimses toidus. Narosan Astelpajus kasutatavad kiudained pärinevad maisist. Kiudainete tarbimine omab kasulikku toimet seedimisele, kolesteroolile ja veresuhkrule, mis vähendab südamehaiguste, kõrge vererõhu, ülekaalulisuse ja diabeedi riski.

VITAMIIN B12

B12-vitamiin on vesilahustuv vitamiin ja inimesele hädavajalik toitaine. Inimorganism seda sünteesida ei suuda ja seetõttu on meil seda vaja hankida toidust. B12 allikaks on nii loomsed toidud kui ka hapendatud toidud nagu hapukapsas.

B12 on võtmeelement neuroloogilises arengus ning pikaajaline B12 puudus võib põhjustada kahjustusi närvisüsteemis ja ajus. Samuti osaleb ta homotsüsteiini metabolismis – B12 puudus ja sellest tulenev kõrgenenud monotsüsteiinide tase on seoses kognitiivse võimekuse langusega vanemas eas. Kõrge homotsüsteiinide tase on ka riskifaktor dementsusele ja Alzheimeri tõvele. Lisaks kasulikule toimele närvisüsteemile ja ajule, B12-vitamiin mõjutab ka energiaainevahetust, vereloomet ja immuunsüsteemi. Kuna B12-vitamiini leidub peamiselt loomses toidus, siis on just taimetoitlased kõrgemas riskigrupis ja peaksid seetõttu end toetama toidulisanditega.

EFSA (Euroopa Toiduohutuse Agentuur) väide:

B12-vitamiin aitab väsimuse vähendamisel ja aitab kaasa normaalsele närvisüsteemi toimimisele

BACOPA MONNIERI EKSTRAKT

Bacopa Monnieri on teaduslik nimetus taimele sasi-vesikaak, mis on pärit Indiast, Ida-Aasiast, Austraaliast ja Ameerika Ühendriikidest. Erklillade õite ja väikeste lehtedega taimel on pikk ajalugu Ajurveeda meditsiinis – Bacopa monnieri mainiti Ajurveeda kirjutistes juba 4,500 aastat tagasi ning selle toimet kirjeldati kui abi kontsentratsioonile, kehvale kognitsioonile, stressile ja närvilisuse vastu. Ajurveeda meditsiin arvab taimel olevat positiivset mõju ajurakkude uuenemisele ja aju vereringele, seetõttu toetades nii lühi- kui ka pikaajalist mälu. Õpetajad ja õpilased kasutasid seetõttu taime, et hoida meeles Ajurveeda õpetusi. Seetõttu teatakse seda taime ka kui „mälu taime“ ehk Brahmi’t. Sõna Brahmituleb hinduismist ja tähendab „kõrgeimat teadvuse taset“.

Hiljutised teaduslikud uuringud on andnud ka vihjeid selle taime toimele ajule ja mälule – üks uuring näiteks näitas, et Bacopa monnieri tarbimine mitme nädala jooksul aitab inimestele paremini mäletada värskelt õpitud teadmiseid ning analüüsida kiiremini visuaalset infot (Stough et al., 2001).

Ühes teises uuringus leiti, et Bacopa monnieri manustamisel paranes inimeste tähelepanuvõime ja võime meelde jätta. Tema toimet seostatakse ensüümi atsetüülkoliinesteraasi pärssimisega: neurotransmitter atsetüülkoliin on oluline õppeprotsessis ja mälu arendamisel.  Atsetüülkoliinesteraasi pärssimine tähendab, et ennetatakse atsetüülkoliini lagunemist, mis jätab rohkem atsetüüli ajule, mis parandab omakorda mälu võimekust. (Peth-Nui et al., 2012).

Bacopa monnieri on korduvalt seostatud kesknärvisüsteemi haigustega – on näidatud, et taimel on ajurakkudele põletikuvastane toime, mis oma korda annab lootust Alzheimeri tõve, skisofreenia ja depressiooni leevendamisel (Nemetchek et al., 2017). Seda toimet tõestati ka rottidel: Bacopa monnieris sisalduvad antioksüdandid neutraliseerivad ajus olevaid vabasid radikaale ja seetõttu võivad ennetada neurodegeneratiivseid haiguseid nagu Alzheimer ja Parkinson’s (Neetu et al., 2012).

AMONIHAPPED L-TREONIIN JA L-TRÜPTOFAAN

L-treoniin kuulub asendamatute aminohapete hulka. See tähendab, et keha ei suuda seda ise toota, vaid vajab seda toidust. Aminohappe L-treoniini allikaks on peamiselt loomne toit nagu liha, kala ja juust, kuid ka pähklid ja sojatooted.

L-treoniinil on lai funktsionaalsus ja ta osaleb mitmetes kehaprotsessides. Seoses ajuga ja ka Narosan Astelpajuga, väärib erilist märkimist L-treoniini toimet vasodilatsioonile (veresoonte laienemisele): L-treoniin on võtmeelement „endoteelist pärineva lõõgastusteguri“ tootmisel. See omab olulist rolli veresoonte laienemisel ning seetõttu parandab ka vereringet nii kehas kui ajus. (Bauer & Sotnikova, 2010). L-treoniini puudus seetõttu võib viia väsimuseni.

L-treoniin on ka eellane aminohappele glütsiin, mis toimib kui neurotransmitter kesknärvisüsteemis. Glütsiin võib vähendada aega, mis kulub magamajäämisele ja parandada ka une kvaliteeti. See omakorda omab ka positiivset mõju ajutegevusele kogu järgneval päeval (Yamadera et al., 2007).

Narosan Astelpaju rikastamine L-treoniiniga on veelgi õigustatud tänu tema laiale positiivsele mõjule psüühikale, immuunsüsteemile ja kasvamisele: uuringud näitavad, et komponendina erinevates neurotransmitterites võib L-treoniin omada positiivset mõju inimese tujule, emotsioonidele ja psüühikale (Yasuhisa et al., 2019).

Lisaks, L-treoniini puudus võib viia põletike sagenemise riskini. See on seetõttu, et L-treoniin on esiteks antikehade võtmekomponent (Biesalski et al., 2018) ja teiseks mängib ta olulist rolli immuunsüsteemi reageerimisprotsessis (Heinrich, P.C et al., 2014). L-treoniin on ka oluline ehituselement luude, liigeste, kõhrete ning naha ja limaskestade moodustamisel. L-treoniini puudus võib seetõttu viia ka haprate luudeni ja liigesvaludeni; kui puudus ilmneb lapsena, võib see viia kasvuhäireteni (WHO, 2002).

L-trüptofaan, nagu ka L-treoniin, on üks asendamatuid aminohappeid, mida keha pole ise võimeline tootma. Seda leidub peamiselt kaerahelvestes, banaanides, juustus, tuunikalas ja kanas, lisaks ka šokolaadis (Richard et al, 2009). Kognitsiooniga seoses on L-trüptofaan eriti oluline kuna on „õnnelikkuse hormooni“ serotoniini ja „unehormooni“ melatoniini eellane ja seetõttu hädavajalik meie heaolu jaoks.

Mida rohkem L-trüptofaani, seda kõrgem on meie serotoniini tase ning parem tuju. Uuringud näitavad, et madal serotoniini tase on seoses tujukõikumistega ja heaolu langusega (Dryden, 2002). T-trüptofaan on näidanud ka positiivseid tulemusi depressiooni käes kannatavatel inimestel (Brist et al., 1967).

L-trüptofaan osaleb melatoniini moodustamisel, mis omakorda alandab meie vererõhku ja energiataset ning annab kehale teada, et on aeg puhata. Ta aitab kiiremini magama jääda ja toetab paremat und.  Piisav kogus L-trüptofaani hoiab serotoniini taseme stabiilsena terve päeva jooksul, mis võimaldab sünteesida piisava koguse melatoniini kui tuleb uneaeg. Kui meil on liiga vähe L-tüptofaani, võivad tekkida unehäired (Silber & Schmitt, 2009).

Lisaks üldisele heaolule, mõjutab L-trüptofaan ka mälu võimekust: L-trüptofaan on aju neurotransmitterite koostisosa. Kui trüptofaani tase on madalal, on madal ka neurotransmitterite tase, mis häirib info liikumist ajju. Seos madala trüptofaani tasemega ja vähenenud mälu võimekusega on saanud tähelepanu mitmetes uuringutes. Üks uuring näiteks näitas, et trüptofaani puudus vähendab mälu võimekust (Mendelsohn et al., 2009). Samasugusele tulemusele jõuti ka pikajalise mälu uurimisel (Riedel et al., 2003). Teises uuringus näitas L-trüptofaani tarbimine toidulisandina mälu võimekuse paranemist nii tervetel inimestel kui ka inimestel, kes kannatavad mäluhäirete all (Buhot, et al., 2009).

KASUTAMINE: 2-3 supilusikat (25ml) enne toitu.

ToiteväärtusPäevase koguse 25ml kohta
Energia kJ (kcal)133 (31)
Proteiinid0.1g
Süsivesikud7g
Rasvad0g
A-vitamiin800μg, 100%*
B1-vitamiin1.1mg, 100%*
B2-vitamiin1.4mg, 100%*
B6-vitamiin1.4mg, 100%*
B12-vitamiin2.5μg, 100%*
C-vitamiin80mg, 100%*
D-vitamiin5μg, 100%*
E-vitamiin12mg, 100%*
Biotiin (B7)50μg, 100%*
Pantoteenhape (B5)6mg, 100%*
Niatsiin (B3)16mg, 100%*

Kogus: 500ml

TOOTJA: Nahrin AG, Šveits. Maaletooja: Swiss Nahrin Estonia OÜ. Tegemist on toidulisandiga. Ei ole mitmekesise toitumise asendaja. Hoida lastele kättesaamatus kohas. Mitte ületada päevast soovituslikku tarbimise kogust.

3 arvustust tootele Multivitamiinisiirup Astelpaju L-trüptofaani ja L-treoniiniga mälule ja ajule, 500ml

  1. Anonüümne (Toote omanik)

    Kinnitatud arvustusKinnitatud arvustus - vaata originaaliVäline link

    Päris hea vist.

  2. Karin (Toote omanik)

    Kinnitatud arvustusKinnitatud arvustus - vaata originaaliVäline link

    Tellisin emale,kelle mälu peale Covid-19 põdemist halvenes. Tasapisi aitab taastuda ja unigi sügavam.

  3. Anonüümne (Toote omanik)

    Kinnitatud arvustusKinnitatud arvustus - vaata originaaliVäline link

    Maitses hästi, aga et tal ka mingi mäluga seotud mõju oleks, ei saanud kuidagi aru. Selles mõttes liiga kallis asi lihtsalt maiustuse eesmärgil.

Lisa arvustus

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.