Mida vaja läheb:
- 125ml hapukoort
- 1 viil saia, tükkideks lõigatuna
- 1 suurem sibul
- 1 supilusikas peterselli
- 1 teelusikatäis koriandrit
- 500g seguhakkliha
- Nahrini meresoola
- Nahrini sidrunipipart
- Nahrini küüslaugumaitseainet
- Extra neitsi oliiviõli
- 500g kartuleid
- 20g võid
- 150ml piima
- 50ml koort
- muskaatpähklit
Mida teha:
Vala hapukoor supitaldrikusse ja lisa sinna likku saiaviilud. Haki peeneks sibul, petersell ja koriander ja sega hakklihaga. Maitsesta Nahrini meresoola, sidrunipipra, küüslaugumaitseaine ja väikese koguse muskaatpähkliga. Sega leotatud leib hakklihaseguga. Tee segust väikesed lihapallid ja lase külmikus jahtuda mõned minutid.
Prae keskmisel kuumusel õlis kuni on krõbedad.
Koori kartulid, lõika neljaks ja keeda umbes 15 minutit soolaga maitsestatud vees. Seejärel soojenda või, piim ja koor. Purusta kartuleid ja mikserda piimasegus ühtlaseks pudruks. Maitsesta, serveeri ja naudi.
Kogus: 4-le inimesele.