Efektiivsed võimalused viiruste vastu võitlemiseks

Talvistel viiruste kõige aktiivsemal levimise hooajal on oluline kaitsta end viiruste ja külmetushaiguste eest, et vähendada haigestumise riski.

Muidugi on oluline võimalikult palju värske õhu käes viibida, kodu tuulutada, olla aktiivne, toituda hästi ning pesta korralikult käsi.

Aga lisaks kõigele sellele saab võtta kasutusele mõned ennast tõestanud Nahrini tooted, mis aitavad pidurdada viiruste ja külmetushaiguste levikut ning vähendavad haigestumise riski või halvimal juhul aitavad haigusest kiiremini taastuda.

Eeterlikud õlid

Alpiõlide sprei hingamisteedele

Alpiõlide sprei on väärtuslike eeterlike õlide sprei, mida saab piserdada õhku kodus või kontoris, piserdada sallile, jopekraele, tekikotile jne. Sprei avab hingamisteed, desinfitseerib ja takistab viiruste ja pisikute levikut. Eriti hea kasutada enne rahvarohkesse kohta (ühistransport, kaubanduskeskus) minekut piserdades spreid sallile ja/või jopekraele. Spreid kasutavad paljud väikelastega pered ning ka lasteaiad, et teha viiruste ja pisikute elu keerulisemaks.

Olio Plus 33+7 eeterlike õlide segu

Olio Plus on 33 puhta eeterliku õli ning 7 ürdi segu, mille üksteist toetav kombinatsioon on eriti efektiivne hingamisteede haiguste ennetamiseks ja leevendamiseks. Kui hakkad aevastama, tunned, et on veidi imelik olla, siis tilguta 2 tilka õli peopessa, hõõru käed kokku, sule silmad ja tee kätega “pesa” nina ümber, hinga sügavalt ja rahulikult mitmeid kordi sisse-välja. Õli sobib ideaalselt ka difuuserisse ja sauna leilivette. Õlisegu on efektiivne ka peavalu ning lihas-liigesvalude leevendamiseks. Parimaks efektiks kasuta õli koos kadakakreemi või Artifit kreemiga.

Tüümianikreem

Tüümianikreem elavdab, on desinfitseeriv ning mõjub hästi hingamisteedele tänu oma kõrgele eeterlike õlide sisaldusele. Tüümianikreem on ideaalne kasutamiseks nohu, köha ja kurguvalu korral.

Kasutamine:

  • nohu leevendamine – määrida nina väliskülgedele ja nina alla
  • köha leevendamine – määrida kaela-, kurgu-, selja- ja rinnapiirkonda. Vedeldab lima ja kergendab röga välja köhimist
  • bronhiidi, rinnakelmepõletiku, kopsupõletiku leevendamine – määrida kaela-, kurgu-, selja- ja rinnapiirkonda
  • lokaalne valuvaigistamine – sportlastel kõrvaldab spasmid ja perifeersed vereringe häired.  Määri probleemsele kohale
  • kõhupiirkonna spasmide leevendamine – määrida kõhule valuvaigistavaks toimeks
  • väikestel lastel määrida jalgadele, mitte nina ja suu lähedale, kuna kreem on päris kange! Väikelastele lisada pisike kogus tüümianikreemi hanerasvadele ja määrida varvaste vahele ja jalatalla alla. Mitte kasutada rasedatel ega imetavatel emadel!

Vitamiinid ja siirupid

Multivitamiinisiirupid

Et organism oleks tugev ja igasugused pahalased nii kergesti külge ei hakkaks, on oluline optimaalne vitamiinide tasakaal. Kuna meie moodsad toitumisharjumused, põhjamaine kliima ja toidukvaliteedi langus just kõige paremini meie keha ei toeta, on abiks toidulisandid. Nahrini vitamiinisiirupid sisaldavad pea 70% puuviljamahlasid ning tänu vedelale kujule imenduvad paremini kui kapslid. Oluline on võtta siirupeid vähemalt 15 minutit enne toitu, et imendumine oleks efektsiivseim.

Meil on neli erinevat multivitamiinisiirupit 500ml pudelites, mille päevane kogus 25ml katab kõikide vitamiinide vajaduse 100%. Siirupid sisaldavad vitamiine A, B1, B2, B6, B12, C, D, biotiin (B7), pantoteenhape (B5), niatsiin (B3).

Lisaks on vitamiinidele juurde lisatud:

  • Mustikasiirupile looduslikul kujul rauda, mis ei ärrita seedimist ning vaske, mis toetab silmanägemist
  • Apelsinisiirupile magneesiumit, mis toetab närvisüsteemi, lihaseid ja rahustab
  • Punaste marjade siirupile magneesiumit, kaltsiumit ja tauriini, mis annab lisaenergiat
  • Tropic siirupile tsinki, mis tugevdab immuunsüsteemi ning toetab naha-küünte-juuste tervist. Lisaks on tsink hädavajalik mineraal just meestele kuna tõstab testosterooni ja mõjub hästi eesnäärmele.

Punase päevakübara ja põldmuraka siirup

Punane päevakübar on eeldatavasti kõige tuntuim ning uurituim ravimtaim, mis tugevdab immuunsust, on viirusevastase toimega ning aitab paljude muude hädade puhul. Siirup sisaldab ka C-vitamiini, mis aitab samuti immuunsüsteemi tugevdada ja haiguste vastu võidelda.

Looduslik C-vitamiin

Talvisel ajal ei tee kindlasti ka paha võtta juurde C-vitamiini. Nahrini Acerola dropsid sisaldavad 25% atseroola (troopiline kirss) ja 10% mustsõstra pulbrit, millest saab kokku 100mg looduslikku C-vitamiini. Soovitav päevane kogus on üks drops päevas. Kui tunned, et hakkad haigeks jääma, võta 4-5tk päevas, aga iga dropsi vahel vähemalt 2-3h, et C-vitamiin suudaks reaalselt ka imenduda.

Mägikadaka siirup

Siirupil on bronhide ja soolestiku sekrektsiooni veeldav ja aktiveeriv ning väljutamist kergendav toime.

Kadakamarjad sisaldavad 2% eeterliku õli, suhkrut u. 40%, valke u. 10%, orgaanilisi happeid: õuna-,sipelga-, äädikahape), värvaineid, C-vitamiini ja vaha. Kadakamarjadel on diureetiline, sapi teket soodustav, palavikku alandav, seedimist stimuleeriv, bronhides sisalduva sekreedi (nõre) veeldav ja seeläbi seda kopsudest väljutav toime.

Tänu kadakasiirupi koostisesse kuuluvale viinamarjasuhkrule on rikas kaaliumi ja magneesiumi poolest (jõud sinu südamele ). Need mikroelemendid aktiviseerivad uute rakkude moodustumist osaledes rakkude hingamisprotsessis ja kontrollides vee-soola ainevahetust.

Kadakasiirup stimuleerib ainevahetust, soodustab jääkainete väljutamist, tõstab elujõudu ja töövõimet. Eriti sobiv aktiivse eluviisi harrastajatele. Regulaarse kasutamisega kaasneb kehakaalu alanemine, sest vee tasakaal organismis normaliseerub, veri puhastub ja vereringlus paraneb.          

Immunsüsteemi tugevdajana sobiv viirus- ja külmetushaiguste profülaktikaks ja raviks, sest hoiab ära tüsistuste tekke. Tänu tugevale põletikuvastasele toimele ja pehme diureetikuna soovitatav kuseteede infektsioonide (tüstiit, prostatiit, adneksiit) korral. Erinevalt teistest diureetikutest ei vii organismist kaaliumi välja (näiteks kohv on suur kaaliumi väljutaja!). Kaalium vastutab närviimpulsside ülekande eest perifeersest närvisüsteemist tsentraalsele. Kaaliumi defitsiit (tunnuseks on jalalihaste krambid) võib põhjustada häireid südametegevuses.

Praktikas on kadaka siirupi kasutamine andnud suurepäraseid tulemusi liigeste reumaatiliste haiguste korral, külmetushaiguste korral, kopsuhaiguste korral, kuse-suguelundite põletikuliste protsesside korral. Kasutamisel mõõdukates kogustes tugevdab soolestiku peristaltikat, bronhinäärmete sekretsiooni, mis kergendab lahjendatud eritiste eraldumist organismist, hoiab ära arütmia tekke.  Selle nn. kadakamee regulaarne kasutamine mõjub ajutegevusele, tugevdab närvisüsteemi  ja taastab jõudlust.

Peamised kasutegurid:

  • Organismi üldtugevdaja vaimse kurnatuse ja füüsilise ülepingete korral
  • Jääkainete väljutaja, vere puhastaja. Ainevahetuse normaliseerija, kohustuslik lisand madalakalorsusega dieedi korral
  • Hüpovitaminoosi profülaktika
  • Puhastab ja soodustab toksiinide väljutamist verest
  • Efektiivne tselluliidivastane toime
  • Kerge reumavastane toime (eelkõige liigeste reuma korral)
  • Veresoonte seinte tugevdaja, kolesterooli alandaja
  • Sobib viirus-ja külmetushaiguste profülaktikaks
  • Efektiivne ainevahetushäiretega seotud haigestumise korral: podagra, ateroskleroosi, reumatism
  • Mõjus kuse-suguelundite haiguste korral
  • Väga sobiv asteenikutele (sale, kõhetu, nõrkade lihaste ja luudega inimtüüp)

Kuusevõrse siirup meega

Kuusevõrse siirup meega tuleb appi, kui haigus juba külge haakinud. Siirup aitab röga väljutada, aitab köha vastu, pehmendab hingamisteid.

Juba sajandeid on teada, et kuusel, männil, nulul, lehisel ja teistel okaspuudel on hulgaliselt inimorganismile kasulikke omadusi. Need on rakendust leidnud peaaegu kogu maailmas, sõltumata kliimavööndist või konkreetses piirkonnas kasvavatest puuliikidest. Okaspuud sisaldavad hulgaliselt vitamiine (С, В1, В2, Р jt), aga ka karotiini, eeterlikke õlisid ja vaike. Nad väljutavad radionukliide, raskmetalle ja teisi kahjulikke keemilisi elemente. Seejuures kasutatakse traditsioonilises rahvameditsiinis ka okaspuude muid kasulikke osi, nagu pungad, noored oksad, koor ja vaik.

Nii näiteks kasutatakse männiokkaekstrakti rögalahtistava, diureetilise ja sapieritust soodustava vahendina. Korea rahvameditsiinis kasutatakse seda kasvajavastase vahendina. Bulgaaria ravitsejad arvavad, et see on parim ravim südamehaiguste vastu, Valgevenes aga pannakse nimmeradikuliidi puhul peale soe kuuse- või männitõmmise kompress. Arvatakse, et rohelistest okastest valmistatud vahendid aitavad võidelda selliste haigustega, nagu bronhiit, bronhiaalastma, gripp, angiin, radikuliit, neuralgia, reuma, südame-veresoonkonna haigused, sapipõie haigused, ainevahetushäired, ning aitavad üle saada avitaminoosidest ja tugevdada immuunsust.

Koos tervislike eluviiside, hea toidu, piisava liikumise ning mõningate toetavate abimeestega Nahrinist peaks olema tervis tugev ja viirustel kõvasti keerulisem külge haakida. Nii saad elada energilist, rõõmsat ja aktiivset elu.

Rõõmsat meelt ja tugevat tervist!