Mis on hüdrolüüsitud kollageen ja milleks seda kasutatakse

Suure tõenäosusega oled ka Sina kuulnud kollageenist, mida kiidetakse oma vananemisvastase toime ja naha tervisele kasulike omaduste poolest.

Selles artiklis vaatame, mis on kollageen, milleks seda kasutatakse, kust see tuleb ja palju muud.

Mis on kollageen?

Kollageen on meie naha põhikomponent, mis annab sellele struktuuri, mahu ja elastsuse. Just see annab nahale noorusliku ja terve välimuse.

Vananedes kollageeni tase kehas väheneb, tänu millele võid hakata märkama muutuseid oma naha väljanägemises.

Kollageen on kõige levinum valk kehas. Seda leidub Sinu lihastes, kõõlustes, luudes, elundites ja isegi veresoontes, aga ka nahas – põhimõtteliselt on see “liim”, mis kõike koos hoiab.

On teada, et kollageenirikaste toitude, nagu liha, kala või kondiga puljong, tarbimine võib aidata kaasa selle ühendi tekkele, kuigi selle omastatavus on väga madal.

Kollageenitaseme säilitamiseks pärast 40. eluaastat on soovitatav võtta kollageenilisandit, et vältida selle vähenemist organismis .

Mitut tüüpi kollageeni on olemas?

Kuigi kollageeni mitmekesisus on suurem, on viis peamist kollageeni tüüpi ja nende funktsioonid järgmised:

  • I tüüp: moodustab 90% teie keha kollageenist. I tüüp on tihedalt pakitud ja seda kasutatakse naha, luude, kõõluste ja sidemete struktuuri loomiseks.
  • II tüüp: võib leida elastsest kõhrest, mis toetab liigeseid.
  • III tüüp: leidub lihastes, arterites, naha pärisnahas ja elundites.
  • IV tüüp: moodustab raku alusmembraani aluse.
  • V tüüp: seda leidub silmade sarvkestas, mõnes nahakihis, juustes ja platsenta kudedes.

Milleks hüdrolüüsitud kollageeni kasutatakse?

Hüdrolüüsiprotsessis on valk (täpsemalt selle aminohapped) lagunenud väiksemateks ühikuteks, mis muudab kollageeni inimese jaoks seeditavaks ja organismis omastatavaks.

Hüdrolüüsitud kollageeni märkimisväärne omadus on see, et see lahustub kuumades ja külmades vedelikes, on maitsetu, lõhnatu ning seda on lihtne segada smuutidesse, värsketesse puuviljamahladesse või isegi vette. Seetõttu on hüdrolüüsitud kollageen lihtne viis seda oma dieeti lisada.

Kollageeni võtmise eelised nahale

Seda olulist valku on vaja selleks, et vähendada vananemisilminguid, nagu kortsud, lõtvunud nahk ja ebaühtlane nahatoon.

Kollageenist saadavad eelised on järgmised:

– Vähendab kortse ja miimikajooni

Pidev päikese käes viibimine, halvad elustiiliharjumused ja loomulik vananemine võivad põhjustada kollageeni taseme langust nahas. Kui kollageeni tase väheneb, hakkavad suu ja silmade ümber tekkima kortsud. Kollageenilisandid võivad neid vananemisilminguid ennetada ning hoida naha kauem elastsena ja siledana.

– Parandab nahatooni

Kollageenis leiduvad aminohapped aitavad nahal välja näha sile, ühtlane ja terve. Ebaühtlase jume parandamiseks on lahendus kollageen.

– Minimeerib armid

Kollageenis sisalduvad aminohapped võivad samuti aidata minimeerida tumedate laikude ja aknearmide või muude nahaprobleemide teket. On leitud, et kollageenilisandid soodustavad tervete kudede moodustumist, kiirendades paranemisprotsessi, et teie nahk saaks end loomulikult parandada.

– Niisutab

Vananemisest või keskkonnateguritest tingitud kollageeni kadu võib muuta naha kuivaks ja ketendavaks. Andes nahale toidulisandi abil kollageeni, saate anda sellele vajaliku niisutuse, et see jääks sileda, pehme ja särava välimusega.

– Pinguldab ja toniseerib nahka

Kui kreemid ja muud kollageeniga nahatooted on kasulikud naha väliskihile, siis kollageenilisandid suurendavad kollageeni taset sügavamal (dermis) . Pärisnahk vastutab naha elastsuse ja pingul hoidmise eest, nii et mida rohkem kollageeni jõuab sellele kihile, seda kaunim on Sinu nahk.

Kuidas võtta hüdrolüüsitud kollageenipulbrit

Nagu me juba mainisime, on kollageenikompleksis sisalduv hüdrolüüsitud kollageenipulber ideaalne toidulisand meestele ja naistele, kes soovivad stimuleerida kollageeni moodustumist ja parandada naha tervist, aidates teie kehal võidelda vananemisega.

Koosneb I ja III tüüpi kollageenist terve ja särava naha jaoks, hüaluroonhappest, DracoBelle ™Nu patenteeritud aktiivainest, C-vitamiinist, biotiinist ja niatsiinist.

See koostis aitab parandada rakkude kaitset, suurendades vastupanuvõimet stressile ning annab nahale suurema niisutuse, elastsuse ja tiheduse, et vähendada kortse.

*Kollageeni ja DracoBelle™ Nu toimet toetavad kliinilised uuringud, mis näitavad nende võimet ennetada naha vananemist.