Retseptid

Salat avokaadoga
1 tops maitsestamata jogurtit
1 avokaado – hõõruda peeneks
1 keedetud muna – hakkida
1 spl sidruni mahla
1 spl oliivi õli

Kõik segada, maitsestada Nahrin maitsetaimedega meresoolaga. Serveerida
 
* * *
Kõõgiviljasalat

½ topsi maitsestamata jogurtit
½ topsi maitsestamata määrdejuustu
1 tl majoneesi
1 tomat - peeneks hakitud 
1 kurk  -peeneks hakitud
½ tl Nahrin küüslaugusoola

Lisada võib ka maitse järgi Nahrin meresoola maitsetaimedega. Serveerida

* * *
Köögiviljasupp valmis kergelt ja kiiresti


Valmistame puljongi Nahrin klaarist juurviljasupist meresoolaga, lisame keedetud köögiviljad soovi ja maitse järgi.
Tervislik supp ongi nautimiseks valmis!



* * *


Baklazhaani salat
2-3 tervet (koorega) baklazhaani praeahjus küpsetada
Lisada:
1-2 spl oliiviõli
Värsket sidruni mahla
Nahrin meresoola maitsetaimedega
Nahrin küüslaugusoola



Baklazhaan lõigata pikuti pooleks, eraldada sisu koorest ja hõõruda ühtlaseks massiks.
Lisada maitseained ja serveerida.


* * *


Kala vürtsika kastmega

Karpkala (võib ka muud kala) - puhastatud ja tükeldatud, praadimiseks võid või õli
3 tl Nahrin küüslaugu maitseainet
¼ tl Nahrin meresoola maitsetaimedega
¼ tl jahvatatud pipart
1 spl paprikat
2 spl tomatipastat
2 klaasi vett
2 riivitud porgandit
1 paprika (ribadeks hakkida)
2 kibedat pipart (ribadeks hakkida)
1 kimp kinzaad



Kastrulisse tomatipasta, küüslaugusool, meresool, paprika, porgand, pipar, vesi, punane pipar, kibe pipar. Keeta tasasel tulel umbes 15min. Keevasse kastmesse lisada kalatükid, keeta veel 15min, lisda kinzaa ja keeta veel 5min.

* * *


Hautatud kabatshokid



1 sibul kuubikuteks hakkida
5 kabatshokki(suvikõrvitsat) kuubikuteks hakkida
2-3 spl taimeõli.
Lisada maitse järgi Nahrin Narom maitseainet, küüslaugu maitseainet  ja musta pipart ning hakitud tilli.

Sibul õlis kuldpruuniks praadida, lisada kabatshokid ja till, hautada segades 5-10 min jooksul. Lisada ¾ klaasi vett ja maitsestada.

Serveerida kuumalt eraldi roana või kastmena pastale. Külmalt sobib salatina serveerida.

* * *


Kana riisi ja seenekastmega



500 gr riisi
Oliiviõli
3 tl Nahrin küüslaugu maitseainet
400 gr kanafileed
1 sibul
Peenestatud tshillit
¾  klaasi valget veini
½ klaasi sidruni mahla
Oreganot

Kuumutada õlis tshilli, küüslaugu maitseaine, sibul, lisada tükeldatud kanafilee ja praadida.
Valada peale vein ning sidrunimahl, soovi korral lisada Nahrin meresoola maitseainet, hautada veidi ning lisada keedetud riis. Segada ja serveerida koos seenekastmega.

* * *


Soolased suupisted



Maitsestamata määrdejuust, kohupiimapasta, jogurt, hapukoor või pehme valge juust maitsestada:
a) Narom maitseainega
b) Nahrin maitsetaimedega meresoolaga
c) Nahrin küüslaugu maitseainega
d) Nahrin juurvilja puljongipulbriga

Maitsesatada omal valikul ja hästi läbi segada. Serveerida leivatükikeste, köögivilja-kangide ja kreekeritega.



* * *